Külföld
Támadások sorozatát hajtották végre rendőrök ellen Csecsenföldön
MTI Kép: Wikipedia
2018. augusztus 20.

Fegyveres támadások sorozatát hajtották végre Csecsenföldön rendőrök ellen feltehetően muzulmán szélsőségesek, a támadásokban a rendfenntartó erők egy tagja és négy elkövető életét vesztette ‒ közölte hétfőn az orosz központi Nyomozó Bizottság (SZK).

Orosz hírügynökségi jelentések szerint

legkevesebb négy támadás történt.

Groznijban fegyveresek tüzet nyitottak a rendőrökre, egy támadó a tűzharcban életét vesztette. Ugyanitt ketten egy Mercedesszel áttörtek egy közúti ellenőrző poszton, és rendőröket próbáltak meg elgázolni. A gépkocsi két utasa ‒ egyikük egy 15 éves fiú ‒ nem élte túl az incidenst.

Saliban két férfi késsel rontott be a helyi rendőrőrsre, és ott két rendőrt megsebesítettek. A két támadót megölték. Meszker-Jurtban egy férfi öngyilkos robbantást kísérelt meg elkövetni az ottani rendfenntartó erők ellen. A támadás nem érte el célját, a terroristán kívül senki nem sérült meg.

Ramzan Kadirov csecsen vezető a Telegram üzenetküldő közösségi médiumban megjelentet üzenetében azt állította, hogy a szélsőségesek összes támadási kísérletét meghiúsították, és Csecsenföldön nyugalom van. Szavai szerint a merénylők a Kurban Bajram (íd al-adha) muszlim áldozati ünnepet szándékoztak megzavarni.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink