Külföld
Mintegy 500 millió eurót fektet az Unió digitális fejlesztésekbe
OPH Kép: Pixabay
2018. augusztus 30.

500 millió eurós kölcsönszerződést írt alá a finn telekommunikációs cég, a Nokia. Az Európai Beruházási Bankkal kötött szerződés alapján a cég olyan kutatásokba fogja fektetni a pénzt, amelyek elősegítik az 5G technológia gyorsabb fejlődését. Az EBB kifejezetten azért választotta a Nokiát, mert tudták, hogy egy olyan cégbe fektetnek be pénzt, ahol az új fejlesztések és innovációk a jövőben kedvezőek lehetnek az Unió számára is – olvasható az Európai Bizottság internetes oldalán.

Az 5G technológia fejlesztésével több olyan hálózatra is lehet csatlakozni, amelyek gyorsabban működnek és sokkal megbízhatóbbak is. A Bizottság szerint a cég portfoliójában számos olyan tényező szerepel, amelyek elősegítik a befektetett pénz mihamarabbi megtérülését. A hálózati javaslatban olyan innovációkról van szó, amelyek segítségével a rádiós és internetes közlés sokkal egyszerűbb lenne, valamint a különféle rendszerekhez tartozó szoftverek még korszerűbbek lennének.

Az Európai Beruházási Bank alelnöke, Alexander Stubb kijelentette, hogy az 5G fejlesztések sokkal hamarabb elfogják lepni a piacokat, mint ahogyan azt a legtöbben várták. Új utakat fog megnyitni a vezeték nélküli alkalmazások számára, amelyek minden esetben megkönnyebbítik majd az ember életét.

A Nokia pénzügyi vezetője, Kristian Pullola kijelentette, hogy az EBB-vel való együttműködést még szorosabbá teszi az a tény, hogy egyformán vélekednek az 5G fejlesztésének fontosságáról. Pullola azt is elmondta, hogy

a cég összes fejlesztője azon lesz, hogy mihamarabb szabadalmaztassák ezt az új technológiát, amelynek köszönhetően vezető szerepet szeretnének betölteni a piacokon.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink