Kultúra
Hatalmas érdeklődés övezi Thomas Anders koncertjét
OPH Kép: Thomas Anders hivatalos facebook oldala
2018. szeptember 12.

A német énekes lassan már hazajár Magyarországra, az utóbbi évek nem múlhattak el koncertjei nélkül. Ezúttal szeptember 15-én lép színpadra a Budapest Parkban.

Thomas Anders az utóbbi években rendszeresen megörvendezteti a magyar rajongóit: 2011-ben Budapesten, 2015-ben Győrben és Budapesten, 2016-ban Békéscsabán, 2017-ben ismét a fővárosban adott koncertet. A tavalyi nagysikerű fellépése után, a világhírű német énekes, producer szeptember 15-én ismét elhozza a Modern Talking legnagyobb slágereit a Budapest Parkba.

A bársonyos hangú Bernd Weidung karrierje 1979-ben indult el, miután megnyerte a Luxemburg Rádió zenei vetélkedőjét és lemezszerződést ajánlottak neki. Nevét megváltoztatta Thomas Anders-re. Dieter Bohlennel való kapcsolata 1983-ban kezdődött, amikor a zeneszerző-producer felkérte, hogy F.R. David „Pick up phone” című dalának újragondolt változatát énekelje el. Több közös projekt után

az igazi áttörést a "You're My Heart, You're My Soul" című dal hozta meg, amely bejárta a fél világot.

A Modern Talking fülbemászó dalok egész sorát alkotta meg, mégis 1987-ben vége szakadt a sikerszériának, felbomlott az együttes.

A rajongók örömére 11 év hallgatás után úgy tűnt, a producer és az énekes közti viharfelhők elvonultak, hiszen 1998-ban, új alapokra építve visszatért a Modern Talking. A formáció második korszaka nagyobb sikert hozott, mint a nyolcvanas évek. Az áldásos munka gyümölcse 1998-ban a Back for Good, 1999-ben az Alone, 2000-ben a Year of the dragon, 2001-ben az America, 2002-ben a Victory, 2003-ban a Universe című album. Végül 2003-ban Dieter Bohlen és Thomas Anders úgy döntött, befejezik közös pályafutásukat, és újra szólóban folytatják tovább, búcsúzóul pedig megjelentették a Final album elnevezésű korongot.

Thomas Anders koncert a Budapest parkban
Forrás: Budapest Park

A szeptember 15-i koncert show keretében felcsendülnek a '80-as évek sikerdalai, többek közt a "You're My Heart, You're My Soul, a „Cheri, Cheri Lady”, és a „Brother Louie”. Aki pedig még nem vette meg jegyét, igyekezzen, hiszen nagy érdeklődés övezi a koncertet, a belépőket korlátozott számban még lehet vásárolni.

Szeptember végi koncertek a Budapest Parkban

A Budapest Park szeptemberi kiemelt koncertjei között található a Margaret Island lemezbemutatója szeptember 21-én. A zenekar üstökösként robbant be a hazai könnyűzenébe, ahol azóta is az őszinte örömzene állócsillagaként tündökölnek. A Margaret Island karrierje ráadásul egy újabb mérföldkőhöz érkezett – a Petőfi- és Junior Artisjus-díjas formáció 2015-ös Egyszer volt és 2016-os Bakancslista című lemez után harmadik, vadonatúj anyagát mutatja be a nagyközönségnek a Budapest Parkban. Előttük a Nagy-szín-pad tehetségmutató különdíjasa, Antonia Vai lép színpadra.

A júniusi koncertje után Magyarország elsőszámú elektronikus koncertzenekara, a Brains tér vissza szeptember 28-án a Budapest Park színpadára. Az élettel és energiával teli koncertjeiről híres formáció a dubsteptől a drumstepen át az elektroig és a breakig pakol a zenékből.

Most adásban
Legjobbak - Zenei kívánságműsor – A rádióadásba meghívott vendégeink és hallgatóink zenei kívánságai
Ezt követő adásaink