Kultúra
Amerikai stúdió csapott le a RUBEN BRANDT-ra
Magyar Nemzeti Filmalap/OPH Kép: Magyar Nemzeti Filmalap
2018. szeptember 14.

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette. Az eladásnak köszönhetően most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják a Filmalap támogatással készült egészestés animációs akció-thrillert.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtő-ben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik. A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg.

„Óriási eredmény, hogy a Filmalap nemzetközi értékesítési részlege Androsovits Klaudia vezetésével a Sony Pictures Classics-nak közvetlenül értékesítette a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar filmet - mondta Havas Ágnes hozzátéve:

A külföldi értékesítés volumene éves szinten 250 millió forint körül van.

Kiemelkedő siker volt a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című film is, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban.” – nyilatkozta a Filmalap vezérigazgatója.

2011-ben a Filmalap újítása volt az értékesítési részleg, a HNFF World Sales felállítása, mely elsősorban a szervezet által támogatott egészestés mozifilmeket képviseli és árulja, önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angeles-ben.

A Filmalap támogatással készült Ruben Brandt, a gyűjtő című Milorad Krstic-film november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Kapcsolódó cikkek
Diák Oscar-díjat nyert az OSTROM

Kovács István Filmalap támogatással készült  Ostrom című munkájával bekerült a Diák Oscar három díjazottja közé.

Elindult a Filmalap történelmi filmes programja

A pályázatra a magyar történelem eseményeit, sorsfordító pillanatait és alakjait megidéző témájú játékfilmtervekkel lehet jelentkezni.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink