Életmód
Egy úton ‒ Jótékonysági közösségi és családi nap Pestszentimrén
OPH Kép: pixabay.com
2018. szeptember 14.

Egy úton címmel Jótékonysági közösségi és családi napot rendeznek a 18. kerületben szeptember 22-én, a pestszentimrei Sportkastélyban. A rendezvény fővédnöke Ughy Attila polgármester. Az esemény a jótékonyság jegyében telik majd, célja ugyanis a kerületben élő hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek támogatása.

Az eseménnyel kapcsolatban Háló Gyula Magyarországi Baptista Egyház kommunikációs vezetője ‒ aki maga is lelkészi hivatást gyakorol a baptista egyház kötelékében ‒ a Rádió Orient műsorában elmondta, a rendezvény a kerületi egyházak szervezésében és felajánlásából, valamint az önkormányzat anyagi támogatásával valósul meg. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a programokra.

Kiemelte, a gazdag programsor azt a célt szolgálja, hogy feltöltse a látogatókat lelkileg is és szellemileg is, és hogy megtapasztalják, milyen jó együtt lenni, egymással közösségben.

Mint mondta, minden kerületi egyház kivette a részét a szervezésből. Tavaly volt már egy hasonló rendezvény, akkor a Reformáció 500 volt az apropó. Ennek sikerén döntöttek úgy közösen az önkormányzattal a helyi közösségek vezetői, hogy ismét nekifutnak a feladatnak, hiszen az világos, hogy nagy igény van a lelki töltést is adó programokra.

A nap során10 órától 19 óráig a gyülekezetek rendezkednek be a standjaikon, ahol megpróbálják minél változatosabban bemutatni közösségüket. Ennek erősítésére

missziós célú kvízjátékkal készülnek a résztvevők számára.

A jó megfejtők között nyereményeket sorsolnak a délután folyamán. A résztvevő gyülekezetek egy-egy a kívülállók számára is fontos tevékenységüket szeretnék ismertté vagy ismertebbé tenni a játékon keresztül.

Forrás: Pixabay.com

Programok a Sportkastélyban

11 órától a benti nagyszínpadon az Aranyszamár utazó bábaszínház Wass Albert Az erdő könyve c. darabját adja elő.

14 órától Varró Dániel és Molnár György verses-zenész műsora várja a gyerekeket.

15:45-től Jakab Cintia műsorvezető-riporter (MTVA) segítségével az érdeklődők képet kapnak a kerületi gyülekezetek életéről, specialitásáról. Kisorsolják a kvíz verseny nyerteseit is.

16 órakor ünnepi istentisztelet lesz, amelynek fő témája az álmok, a hit és az életváltozás, amelyről ismert személyek is vallanak majd.

18 órakor Pál Feri atya a vágyakról, a célokról és a küzdelmekről beszél majd Elégedetten az élettel c. előadásában.

Esti jótékonysági koncert várja az érdeklődőket

20 órától Caramel jótékonysági koncerttel záródik a nap, amelyre kizárólag a Margaréta Virágüzletben lehet adományjegyet igényelni. Az egész nap jótékonysági célja a kerületben élő hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek támogatása. Háló Gyula kiemelte, nem pusztán anyagi támogatásra kell gondolni, Caramel is ‒ ahogyan a többi meghívott szereplő is ‒ személyes életútjával is példaként állhat a nehezebb sorsú fiatalok előtt, így ennek nagyon komoly lelki vonatkozásai is vannak, mert egy hiteles személyiség valóban erőt adhat saját sikeres életútjával.

Egy nagyon izgalmas szakmai pódiumbeszélgetésre is számíthatnak majd a látogatók, amelynek a témája a börtönmisszió. A börtönmisszió mibenlétébe és fontosságába, feladataiba L. Molnár István lelkész és Mészáros László, volt fogvatartott nyújtanak majd bepillantást.

A Sportkastély parkolóját az imrei polgárőr csoport biztosítja.

Természetesen lesznek gyermekfoglalkoztató programok is a kerületi gyülekezetek működtetésében, a neszmélyi Habán hagyományőrző társaság pedig korhű öltözetű munkatársai, pultjai, ételei, programjai szórakoztatnak.

A Verseghy Ferenc népi iparművész fazekas habán edényeket árul majd, a lőrinci adventista gyülekezet a hét sátorból álló „Szabadítsuk ki Jézust” programmal érkezik.

A Magyar Keresztény Motorosok Közössége (természetesen a motorjaikkal) is képviselteti magát.

Téma: Az Egy úton program beharangozója
Vendég: Háló Gyula baptista lelkész
A műsort vezeti: Horogszegi Erika
Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink