Kultúra
Nyílt nap a felújított Budafok kocsiszínben
BKV/OPH Kép: BKV
2018. szeptember 14.

A vakáció után folytatódó BKV50 rendezvénysorozat kora őszi állomásaként szeptember 15-én nyílt napot rendez a társaság a megújult Budafok kocsiszínben. A villamosforgalomnak májusban átadott létesítmény felújítása óta most nyitja meg először kapuit a szélesebb közönség előtt - tudatta a BKV az Orient Press Hírügynökséggel.

A közlemény szerint a BKV Turisztikai Divíziójának ötödik születésnapja alkalmából a nosztalgia járművek különleges kiállításával készül. Egy helyen állítják ki a nosztalgia autó- és trolibuszokat, valamint villamosokat.

Az érdeklődők az alábbi típusú villamosokat tekinthetik meg:


436 - favázas
611 - favázas
1074 - favázas
2624 - acélvázas
UV
MUKI – a legendás tehervillamos 2 hozzácsatolt pőrekocsival (lowry)
Hóseprő

Buszok, trolibuszok:


TR5
Troli pótszerelvény
IK180
BPO477 (ráncos IK280)
BPO449 (pirosfejű IK280
ZIU9
IK 260
IK 630 kabrió

A közlekedési szakma rejtelmei iránt komolyabban érdeklődők számára kis csoportos vezetett túrát – csarnoklátogatást szerveznek a telephelyen. A vezetett túrára az esemény előtt érdemes regisztrálni a következő címen: https://www.bkv.hu/hu/visits/54, illetve – mint minden alkalommal – a helyszínen is lehet jelentkezni korlátozott számban.

A korábbi nyílt napok hagyományához híven a kisebbeket gyermekfoglalkoztatóval várják, társasjátékokkal, kvízjátékkal, de a csocsó asztalon és óriás ugrálóvárban is játszhatnak.

A rendezvény ideje alatt különjárati autóbusz közlekedik a kocsiszín és Móricz Zsigmond körtér között - áll a tájékoztatásban.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink