Életmód
Labdazsonglőrök a Hősök terén
Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa Kép: Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa
2018. szeptember 18.

Az akrobatikus kosárlabdázás az Egyesült Államokból indult közel 40 éve, eddig mégis csak Magyarországon szerveztek belőle versenyeket. 2016 után idén ismét a budapesti Hősök terén szervezik meg a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát, mégpedig a Magyar Kosárlabdázás Napján, 2018. szeptember 22-én.

A két évvel ezelőtti első nemzetközi megmérettetést az Egyesült Államok válogatottját és a magyar Face Team együttest megelőzve a szlovén Dunking Devils csapat nyerte, de idén sor kerülhet a trónfosztásra. A BuDUNKpest elnevezésű eseményre a világ legkiválóbb akrobatikus kosárlabdázói érkeznek hazánkba versenyzőként, valamint versenybírókként Szlovéniából, Franciaországból és az Amerikai Egyesült Államokból.

Forrás: BuDUNKpest

„A BuDUNKpest egy olyan sikertörténet a nemzetközi akrobatikus kosárlabdázás életében, amire méltán büszkék lehetünk. Az USA-t megelőzve mi magyarok alkottuk meg a sportág szabálykönyvét, valamint pontozási rendszerét és hazánk az első olyan ország, amelyben hivatalosan bejegyzett sport lett az Akrobatikus Kosárlabda, így idén kezdetét is veszi az első hazai bajnokság. A BuDUNKpest kapcsán pedig külön öröm, hogy 2018-ban ismét indul a nemzetközi versenyünkön az a Jerry L. Burrel, aki az USA mára legnagyobbá vált akrobatikus kosárlabda csapatát alapította, 23 évvel ezelőtt.” – mondta el Takács Áron, a BuDUNKpest főszervezője és a magyar Face Team Akrobatikus Sport Színház alapítója.

Az ingyenesen látogatható Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa látványos parádét ígér, hiszen két kategóriában összesen nyolc csapat versenyzik majd egymással. Az egész napos Magyar Kosárlabdázás Napja rendezvényen belül 13 órától kezdődnek a BuDUNKpest programjai, amelyben a látványos zsákolások mellett két táncbemutató is szórakoztatja majd az érdeklődőket.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit szeptember 22-én a budapesti Hősök terére, a részletes napirend ezen az oldalon érhető el.

Következő adásunk
Téma: Kárpátalja súlya és szerepe a magyar nemzetstratégiában
Ezt követő adásaink