Külföld
Századvég: példátlan mértékben csökkent a német kormánypártok támogatottsága
MTI/M1 Kép: Thomson Reuters
2018. szeptember 24.

Egy évvel a választások után példátlan mértékben csökkent a német kormánypártok támogatottsága a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője körüli vita miatt ‒ mondta Pócza István, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az alkotmányvédelmi hivatal megkérdőjelezhetetlen szereppel bír a Németország biztonságának megőrzésében, és az, hogy Hans-Georg Maassen eddigi vezetőt leváltották, nagyon sok választóban felvetett kérdéseket és aggodalmakat fűzte hozzá.

Elmondta: a többi között az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) mellett kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPD) is megvonta bizalmát Hans-Georg Maassentől, mert egy lapinterjúban kétségbe vonta egy külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázoló videofelvétel eredetiségét. A felvétel Chemnitzben készült augusztus végén, egy német megölése után, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak.

Németország erősen intézményközpontú, és az emberek most azt látják, hogy az intézményrendszerek kezdenek összeomlani, ez pedig a kormánypártok népszerűségének csökkenéséhez vezet fűzte hozzá.

Következő adásunk
Téma: Kárpátalja súlya és szerepe a magyar nemzetstratégiában
Ezt követő adásaink