Kultúra
Látogatószám-rekord A világ múmiái kiállítás első két hónapjában
OPH Kép: OPH
2018. október 8.

Rekordszámú érdeklődőt vonzott nyitvatartása első két hónapjában A világ múmiái kiállítás. A 4500 év történelmét bemutató tárlatra szinte pontosan kétszer annyian voltak kíváncsiak, mint a BODY Kiállításra annak első két hónapjában.

"A jegyeladások alapján kijelenthetjük, hogy A világ múmiái kiállítás megdöntheti az összes eddigi látogatottsági rekordunkat" - mondta Bátyi Dániel, a kiállítást Budapesten bemutató JVS Group Hungary ügyvezető igazgatója. "Ez már a harmadik nagyszabású kiállításunk a belvárosi Komplexben. A Titanic kiállítással mutatkoztunk be a hazai piacon, amelynek nyitvatartását a nagy érdeklődés miatt meghosszabbítottuk. A BODY Kiállítás minden várakozásunkat felülmúlta, de az első hónapok visszajelzései alapján A világ múmiái lesz az eddigi legsikeresebb produkciónk. Az élet és a halál közelségének érzése senki számára nem közömbös" - jelentette ki Bátyi.

A világ múmiái kiállítás augusztus 16-án nyitotta meg a kapuit. A kollekció igazi világszenzációnak számít, hiszen

ilyen összeállításban sehol a világon nem láthatta a közönség a múmiákat.

A világhírű váci múmiákkal éppúgy szemtől szembe találkozhatnak a látogatók mint a dél-amerikai kosármúmiákkal, az egyiptomi pap maradványaival, vagy a titokzatos erdélyi múmiával.

A kiállítás 2018 végéig látogatható a KOMPLEX-ben.

Kapcsolódó cikkek
Szerdától ismét látható a múmia kiállítás

Egy napra bezárt „A világ múmiái“ kiállítás, mert csőtörés következtében víz árasztotta el a Komplex kiállítóterem alagsorát.

Holnaptól látogatható a múmia kiállítás

A tárlat bemutatja a 4500 év múmiáit Egyiptomtól a korai dél-amerikai kultúrákon át az európai középkoron keresztül a 18. századi Magyarországig.

Múmiák jönnek Budapestre

2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye.

Következő adásunk
Téma: Kárpátalja súlya és szerepe a magyar nemzetstratégiában
Ezt követő adásaink