Külföld
Rendkívüli állapotot hirdettek Floridában
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2018. október 8.

Rendkívüli állapotot hirdetett ki Rick Scott floridai kormányzó vasárnap a közelgő Michael névre keresztelt trópusi vihar miatt, amely egyelőre a karibi vidéken, Kuba és Mexikó fölött kavarog, azonban várhatóan hurrikánná erősödik, és szerdán éri el Florida partjait.

Rick Scott vasárnap este Tallahasseeben, a déli állam fővárosában tartott sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a viharzóna széles, lassan mozog és rendkívül erős, ebből adódóan életveszélyes.

A kormányzó elmondta: a Nemzeti Gárda 500 tagját máris mozgósították, hogy előre felkészüljenek a viharra. A helyi önkormányzatok vezetőit arra szólította fel, hogy még a vihar érkezte előtt vizsgálják át erőforrásaikat és raktáron lévő készleteiket, ellenőrizzék az áramkimaradáskor használatos generátorokat, valamint az élelmiszer-, és ivóvíztartalékokat.

A helyi repülőterek, iskolák és kormányzati hivatalok bezárásáról a helyi hatóságok döntenek tette hozzá a kormányzó.

Scott az esti sajtótájékoztató előtt már több helyi tisztségviselővel, köztük Tallahassee polgármesterével, a demokrata párt jelöltjeként a novemberi választáson a kormányzói posztért versenybe szálló Andrew Gillummal is egyeztetett.

Tallahassee-ban vasárnap megnyitották azokat az elosztóhelyeket, ahol a helybéliek homokzsákokat kaphatnak.

Következő adásunk
Téma: Kárpátalja súlya és szerepe a magyar nemzetstratégiában
Ezt követő adásaink