Külföld
A magyar-szlovák határrégió fejlesztését célzó projekt indul
MTI Kép: well.hu
2018. október 13.

Közös gazdasági projektet indított a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal, valamint a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemmel ‒ közölte az MNKH.

A tájékoztatás szerint az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Magyar-Szlovák Határon Átnyúló Interreg pályázat keretében meghirdetett Emerging Young Entrepreneurs elnevezésű program fókuszában a magyar-szlovák határrégió gazdasági versenyképességének növelése, a térség vállalkozói környezetének fejlesztése, illetve a két ország vállalkozásai és intézményei közti szakmai együttműködések dinamizálása áll.

Az MNKH közleménye szerint a partnerei körében végzett felmérések azt mutatják, hogy kevés magyar kis- és közepes vállalkozás rendelkezik megfelelő külpiacra lépési stratégiával, amely nélkülözhetetlen a vállalkozás erőforrásainak hatékony strukturálásához, az exportfolyamatok során felmerülő kockázatok csökkentéséhez, a kihívások kezeléséhez.

E hiányosság orvoslása érdekében szerveztek az Interreg pályázat keretében angol nyelvű, nemzetközi marketing fókuszú képzést, mintegy 22 magyar, illetve szlovák cég részvételével, amelyen a vállalkozások bepillantást nyerhettek többek között a nemzetközi piackutatás módszertanába, a versenytárselemzésbe, a hatékony disztribúciós csatorna kialakításába, továbbá átfogó tájékoztatást kaphattak az MNKH szolgáltatási és képzési portfóliójáról is.

A Magyar-Szlovák Határon Átnyúló Interreg pályázat keretében jövőre a tervek szerint a nemzetközi kapcsolatépítés lehetőségeire és eszközeire fókuszáló képzést szervez az MNKH - közölték.

Következő adásunk
Téma: Megnyílt a Szent László téri korcsolyapálya – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink