Külföld
Újabb súlyos medvetámadás
Kép: Pixabay
2018. október 15.

Ezúttal Szlovákiában keresztezte egymás útját ember és ragadozó, egy vadász súlyosan megsérült.

Barnamedve támadt a hétvégén Szlovákiában egy vadászra, akit súlyosan megsebesített. Sajtóhírek szerint a vadász több társával együtt az észak-szlovákiai Zábidó (Zábiedovo) falu közelében található erdőben volt, és már visszafelé tartottak a vadászatból, amikor egyiküket megtámadta, fellökte és több helyen megharapta egy váratlanul felbukkanó medve.

A vadász társai többször a levegőbe lőttek, mire a medve elengedte áldozatát és elfutott.

A helyi mentőszolgálat egyik szóvivője arról tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget, hogy a férfi súlyos nyílt sebeket kapott, és a közeli Trsztena (Trstena) városának kórházába vitték. Eszméleténél van, nincs életveszélyben. A kórház igazgatója elmondta, hogy sebeinek összevarrása három óra hosszat tartott.

Szlovákiában a természetvédelmi szervek több mint 1200 szabadon élő medvét tartanak számon. Általában kerülik a kapcsolatot az emberekkel, viszont amikor magukat vagy bocsaikat fenyegetve érzik, agresszíven is reagálhatnak.

Kapcsolódó cikkek
Kilőtték a második veszélyes tusnádfürdői medvét

Szombaton harminc medvét számoltak meg a vadászterületnek azon a kis részén, ahol végül kilőtték a hím medvét.

Két hím medve kilövését hagyta jóvá a román Környezetvédelmi Minisztérium

Négy tusnádfürdői anyamedve és kilenc bocs áttelepítéséhez, valamint két hím medve kilövéséhez járult hozzá a minisztérium.

Következő adásunk
Téma: Középpontban a magyar vidék - kerekesztal-beszélgetés – Béres András, a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője, Goda Pál a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet megbízott igazgatója, valamint Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke
Ezt követő adásaink