Életmód
Olasz és brit designerek a Budapest Fashion Weeken
Budapest Fashion Week Kép: Illusztráció, Pixabay
2018. november 7.

November 14–16. között a Városligeti Műjégpálya dísztermében rendezik meg a Budapest Fashion Weeket, amely immár 12 éves múltra tekint vissza. Az idei show-n is számos érdekes bemutatóval találkozhat a közönség: a szerb Marinia a New York Fashion Weeken bemutatott kollekcióját hozza el Magyarországra, de itt lesz a Zerobarracento márka Olaszországból és Marvin Nonis az Egyesült Királyságból.

Eddig már 130 külföldi és magyar divattervező mutatkozott be a 12 éves Budapest Fashion Week rendezvényein, illetve a hazai és nemzetközi sajtó, köztük a FashionTV is kiemelt figyelemmel követte. A Budapest Fashion Week megálmodója Mayer Balázs, illetve ahogyan a legtöbben ismerik, Kenguru elmondta: „A tavaszi és őszi fashion week már oly ismert és népszerű nemzetközi szinten is, hogy számos külföldi divattervező mutatja be nálunk is legújabb kollekcióját. A szervezés szinte minden időmet leköti, de hihetetlen büszke vagyok az elmúlt években elért eredményekre. Az idei őszi show is csodálatos bemutatókat tartogat a nagyközönség számára, ráadásul most egy különleges helyszín ad otthont a Budapest Fashion Weeknek!”

Az idei évben a Városliget Café rendezvénytermében, azaz a Műjégpálya dísztermében rendezik meg a divathetet 2018. november 14–16. között, este 7 órától kezdődően. A különleges alkalomra a Városliget Café – azaz a palotában működő, századfordulós romantikát képviselő étterem – külön fashion ajánlattal várja a vendégeket. Ezzel kapcsolatban Hamar Krisztina, a Városliget Café rendezvényigazgatója hozzátette: „nagyon örülünk, hogy egy ilyen kreatív és szép eseménynek adhatunk otthont. Úgy gondolom, hogy a szebbnél-szebb ruháknak csodálatos környezetet biztosít a Műjégpálya épülete és a díszteremből a vendégek elé táruló városligeti panoráma.”

A hazai tervezők mellett egyébként Szerbiából, Olaszországból és Angliából érkeznek vendég designerek az eseményre. Mayer Balázs Kenguru ismét változatos programot ígér: napjaink letisztult minimalista stílusa, vagy a suburban, street wear, unisex workwear, a skót etnot idéző tartan ihletett ruhák, de az igényes alkalmi darabok egyaránt jelen lesznek a kifutón. Igazi különlegességként a szerb Marinia a New York Fashion Weeken bemutatott kollekcióját hozza el Magyarországra, amely 14-én este lesz látható a Ticci, a Divum és a Zerobarracento mellett. Másnap, 15-én mutatja be kollekcióját Marvin Nonis Nagy Britanniából, Viktoria Mindak, Evelin Fink és Eli B Olaszországból, valamint a New Age. A zárónapon L˝Orosz, a szintén Itáliából érkező Injury, Balázs Eszter, Ashbury és a főszervező Kenguru új darabjait tekintheti meg a közönség.

Most adásban
Téma: Múzeumok Éjszakája értékelés; Kolodko kiállítás; Ez évi kínálat – Fényi Tibor igazgató, Róth Miksa Emlékház
Ezt követő adásaink