Külföld
Adományokat küldött Ecuadorba a magyar Országgyűlés 
MTI Kép: MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája
2018. november 8.

Kövér László Ecuador fővárosában, Quitóban tett hivatalos látogatása során sporteszközöket és hangszereket adományozott egy az ecuadori gyermekeket segítő alapítványnak – tájékoztatta a dél-amerikai látogatáson tartózkodó házelnök sajtóirodája csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a házelnök az ecuadori parlament elnökének jelenlétében átadta a magyar Országgyűlés adományait az El Sol Brilla para Todos (Mindenkire süt a nap) alapítványnak, majd a két házelnök közösen nyitotta meg a parlament sétányán felállított „Magyarország-Ecuador – a világörökség helyszínei” című fotókiállítást.

Köszöntőjében Kövér László úgy fogalmazott: „barátok közt kötelező a segítségnyújtás, és mivel mi is baráti látogatásra érkeztünk Ecuadorba, nem jöhettünk üres kézzel. A most átadott eszközökkel kívánjuk hozzásegíteni az alapítvány által támogatott rászorulókat egy minőségi élet” eléréséhez – olvasható a közleményben.

Fotó: MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

A Mindenkire süt a nap alapítvány sport- és zeneművészeti foglalkozásokat szervez a vonzáskörzetében élő gyermekeknek, hogy a nehéz életkörülmények miatt ne kallódjanak el.

Az alapítvány emellett a megfelelő élelmiszerellátást biztosító bölcsődei programot és a fogyatékkal élőket és időseket segítő programokat működtet – tették hozzá.

A magyar Országgyűlés sporteszközöket, hangszereket és a fogyatékkal élők élethelyzetét segítő eszközöket adományozott az ecuadori alapítványnak.

A parlament sétányán megnyitott fotókiállítás Ecuador és Magyarország UNESCO kulturális világörökségi helyszíneit mutatja be.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink