Életmód
Világpremier a hazai mozikban
OPH
2018. november 8.

A világpremierrel egy időben Magyarországon is látható lesz a mozikban a Coldplay zenekar történetét bemutató zenés dokumentumfilm, az A Head Full Of Dreams. A film csak egyetlen estén, november 14-én kerül műsorra, világszerte több mint 2000 filmszínházban.

Mélyreható és személyes hangulatú portré készült a brit Coldplay együttes eddigi pályafutásáról, 1996-os megalakulásuktól kezdve napjainkig, amely bemutatja, hogyan vezetett az út a londoni kocsmák eldugott hátsó termeitől a teltházas stadionkoncertekig. A filmet az Oasisról szóló, többszörös díjnyertes Supersonic-ot is jegyző Mat Whitecross rendezte, aki több ikonikussá vált videoklipet is rendezett már a Coldplay dalaihoz. A filmes még a főiskolai évek alatt, Londonban barátkozott össze a zenekar tagjaival, és már a legelső próbákon is ott volt, amit a kollégiumi szobájukban tartottak a ma már világhírű zenészek, és az azóta eltelt húsz évben folyamatosan nyomon követte kamerájával az együttes pályafutását szó szerint az első lépésektől a monumentális stadionkoncertekig.

Az A Head Full Of Dreams filmet a Coldplay azonos címet viselő, 2016-17-es világ körüli turnéja közben forgatták, ami minden idők harmadik legnagyobb turnéjaként vonult be a rocktörténelembe, több mint 5,5 millió nézővel. A film lenyűgöző koncertfelvételeket vonultat fel az együttes legutóbbi, A Head Full Of Dream világturnéjáról, köztük olyan slágerekkel, mint a Fix You vagy a Viva La Vida.

Emellett bensőséges hangulatú backstage-interjúkkal és eddig sosem látott archív felvételekkel mutatja be a tagok mély barátságát és összetartását, ami hozzásegítette őket, hogy számos hullámvölgy és belső feszültség ellenére is együtt maradtak és 20 év alatt a világ egyik legnépszerűbb zenekarává váltak.

A film világszerte 2000 moziban kerül műsorra és kizárólag egyetlen napon, november 14-én szerdán mutatják be. Szerencsére a magyarországi rajongók sem maradnak le a premierről: 15 hazai moziban is látható lesz a film, magyar felirattal, a színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten a Corvin Mozi, Pólus Mozi és a Csepeli Kultik Moziban vetítik, ezen kívül Szegeden, Pécsett, Szombathelyen, Salgótarjánban, Kaposváron, Szentesen, Makón, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Visegrádon, Egerben és Nyergesújfalun is látható lesz.

Következő adásunk
Kőbányai Híradó
Ezt követő adásaink