Külföld
Vasárnap egyeztetnek az izraeli választásokról
MTI Kép: Reuters/Fabrizio Bensch
2018. november 16.

Nem újítják meg a tárcák átrendezésével a jelenlegi kormányt, hanem előrehozott választásokat tartanak Izraelben, miután a védelmi tárca éléről lemondott Avigdor Liberman pártja, az Izrael a hazánk (Jiszrael Béténu) kilépett a koalícióból – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök pénteken találkozott egyik koalíciós partnerével, Naftali Bennettel, hogy megvitassák a védelmi tárca esetleges átadását Bennetnek és pártjának, a Zsidó Otthonnak (Habájt Hajehudi), de megbeszélésük végén kiderült, hogy Mose Kahlon centrista Mindannyian (Kulanu) pártja mindenképpen az eredetileg jövő novemberben esedékes választások előrehozatalát akarja, és nem egyezik bele a tárcák átrendezésébe a kormány fennmaradásának néhány hónapos meghosszabbítása érdekében.

A Mindannyian a lehető leghamarabbi időpontot szeretné, már márciusban megtartaná a voksolást, Benjámin Netanjahu viszont a 10-es csatorna híradása szerint minél későbbre tenné a voksolást, lehetőleg jövő májusra. A végleges időpontról vasárnap egyeztetnek a pártok vezetői.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink