Külföld
May szerint csak bizonytalanságot teremtene, ha távozna 
MTI Kép: Pixabay
2018. november 18.

A brit miniszterelnök szerint nem könnyítené meg a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló tárgyalásokat az sem, ha új vezető kerülne a kormány és a kormányzó Konzervatív Párt élére – Theresa May, aki a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi interjúműsorának vendége volt, hozzátette: az ő esetleges eltávolítása nem változtatná meg a parlamenti arányokat sem.

Egy esetleges vezetőváltás viszont bizonytalanságot teremtene, beleértve azt is, hogy munkahelyek válnának bizonytalanná, emellett a további Brexit-tárgyalások és az egész Brexit-folyamat késedelmének, elakadásának kockázatával is járna – mondta a brit kormányfő.

Kijelentette: tudomása szerint nem gyűlt össze a szükséges számú kérvény a keményvonalas tory Brexit-tábor által ellene tervezett bizalmatlansági szavazás kiírásához. A Konzervatív Párt szabályzata szerint a bizalmatlansági szavazáshoz az szükséges, hogy az alsóházi tory frakció legalább 15 százaléka – 48 képviselő – ezt kezdeményezze.

Kapcsolódó cikkek
May ragaszkodik a jelenlegi Brexit-feltételrendszerhez

„Vagy ez a megállapodástervezet lesz, vagy nem lesz megállapodás, esetleg Brexit sem” – mondta. 

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Benyújtotta lemondását Dominic Raab, aki a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot vezette.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink