Külföld
A Capitoliumban vesznek végső búcsút az idősebb Bushtól
MTI Kép: Reuters/USA TODAY/Brian Spurlock
2018. december 2.

Az amerikai kongresszus kupolatermében vesznek búcsút a jövő héten George Herbert Walker Bushtól, az Egyesült Államok 41. elnökétől, aki republikánus politikusként 1989 és 1993 között volt hivatalban – közölte szombaton a The Hill című helyi lap kongresszusi képviselőkre hivatkozva.

Az újság szerint az amerikaiak a washingtoni Capitoliumban felállított ravatalnál róhatják le kegyeletüket George H. W. Bush néhai amerikai elnök előtt hétfő estétől szerda reggelig.

George H.W. Bush 2008-ban
Fotó: Reuters/Rick Wilking

Az idősebb Bush pénteken, helyi idő szerint este 10 óra után hunyt el. George H.W. Bush volt az Egyesült Államok 41. elnöke, 1989-től 1993-ig töltötte be a tisztséget, előtte Ronald Reagan elnöksége idején az ország alelnöke volt. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt vívták meg az első iraki háborút – Kuvait felszabadítására – 1991 elején.

A politikus tavaly óta Parkinson-kórban szenvedett, betegsége kerekesszékbe kényszerítette. Felesége, Barbara, akivel 74 évig élt házasságban, idén áprilisban hunyt el.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink