Belföld
Egy csésze kávéval csábít a MÁV
MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kép: Horváth Fanni OPH
2018. december 5.

A héten Budapest legforgalmasabb közúti csomópontjaiban több ezer frissen főzött kávéval, illetve hasznos szórólapokkal szeretné felhívni a reggeli dugókban veszteglő autósok figyelmét a MÁV-START az elővárosi vasúti közlekedés előnyeire: a gyorsaságra, a nyugodt és balesetmentes utazásra.

Egy navigációs eszközöket gyártó cég tavaly közzétett adatai szerint a budapesti autósok naponta átlagosan több mint 26 percet töltenek el fölöslegesen forgalmi dugókban rostokolva. 26 perc alatt azonban már kényelmesen be lehet jutni vonattal a fővárosba például Bicskéről, Biatorbágyról vagy Solymárról, de még Tatabányáról a kelenföldi 4-es metróig is mindössze 32 perc az út.

A MÁV-START ezért december 3. és 7. között Budapesten, a forgalomtorlódásnak leginkább kitett közúti csomópontokban, illetve Fóton frissen készített kávéval és hasznos szórólappal szeretné felhívni az agglomerációból autóval közlekedők figyelmét az elővárosi vasúti közlekedés előnyeire: a gyorsaságra, a kényelemre, a nyugodt és balesetmentes utazásra. A MÁV-START akciója alatt – 7-től 9 óráig – több ezer eszpresszókávét és szórólapot osztanak szét a dugókban várakozó autósok között az alábbi helyszíneken:

december 6-án: a Nagyszőlős utca–Karolina út kereszteződésénél, illetve a 10-es elkerülő út–Kocsis Sándor út kereszteződésénél;

december 7-én: a Flórián téri kereszteződésnél, valamint a Régi Fóti út–Szentmihályi út kereszteződésénél.

Legyen a MÁV-START vendége egy kávéra, és váltson vonatra! Ne feledje: ha otthon hagyja az autót, azzal nemcsak a zsúfolt közutak tehermentesítését segíti elő, de a főváros légszennyezettségét is csökkenti!


A részecskeszennyezés miatt több mint tízezren, nitrogén-dioxid-szennyezés miatt legalább 1200-an halnak meg évente Magyarországon idő előtt.

Következő adásunk
Téma: Emléktáblát állítottak Szigeti László operaénekesnek – Bajkai István országgyűlési képviselő és Leblanc Győző operaénekes
Ezt követő adásaink