Közigazgatás
Megérkeztek az első polgári ügyek az Érdi Járásbíróságra
Érdi Járásbíróság Kép: Pixabay
2019. január 10.

Az Érdi Járásbíróság 2019. január elsejével megkezdte működését az Érdi Járás településeire kiterjedő illetékességi területtel. Várhatóan havonta 100-130 polgári peres ügy érkezik a bíróságra - mondta Liziczay Sándor, a bíróság elnöke.

A bíróság felállításával az Érdi Járás több, mint 117.000 lakosának válik könnyebbé, egyszerűbbé a bírósághoz való hozzáférés. A bíróság elnökének, Liziczay Sándornak a tájékoztatása szerint az első ügyfelek után megérkeztek az első polgári ügyek is a bíróságra. Az ügyek többségében az ügyfelek házasságuk felbontását kérték, valamint parkolási díj megfizetése, biztosítási igény érvényesítése, illetve tartási szerződés megszüntetése iránt indítottak polgári peres eljárásokat.

A ügyérkezésről szólva Liziczay Sándor elmondta, hogy várhatóan havonta 100-130 polgári peres ügy érkezik a bíróságra, amely következtében az Érdi Járásbíróság a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok közül a legnagyobb ügyforgalmú járásbíróság lesz.

Most adásban
Téma: Állami Vállalatok Állásbörzéje – Horváth József HR igazgató, Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központi Kft.
Ezt követő adásaink