Kultúra
John Garcia az A38 Hajón
A38/OPH Kép: A38
2019. január 11.

A stoner rock hangja pár napja megjelent új lemezét mutatja be február 3-án az A38 hajó - közölték a szervezők az OrientPress Hírügynökséggel.

A stoner alapvető alakja érkezik az A38 Hajóra. John Garcia a Kyuss, Slo Burn, Vista Chino zenekarok alapítójaként, hangjaként és frontembereként megkerülhetetlen harminc éve, és február 3-án aktuális zenekara, a Band of Gold élén lép fel Budapesten, hogy bemutassa egészen pár napja megjelent új nagylemezét.

A tájékoztatás szerint harminc évvel ezelőtt négy jóbarát, egy bizonyos Josh Homme, Brant Bjork, Chris Cockrell és John Garcia zenekart alapított. A Kyuss rocktörténeti fontosságú jelenség lett, a városról, ahol alapították, műfajt neveztek el, az énekes Garcia jellegzetes, Robert Plantet, Bernie Shaw-t idéző orgánuma maga lett a stoner rock hangja. Azóta is rengetegen próbálják másolni, utánozni, lelopni, de a mai napig csak egyetlen, egyedi és hamisítatlan John Garcia van. Pár év alatt az egók szétfeszítették a Kyusst, Homme igazi mainstream sikert varázsolt a stonerből a Queens Of The Stone Age élén, Garcia pedig több zenekart is alapított, és rengeteg produkcióban működött közre a Danko Jones-tól és a Karma To Burn-től a Crystal Method-ig.

Mint a szervezők írják, Garcia sosem akart szakítani és sosem szakított a stonerrel ‒ a mai napig megmaradt annak az önazonos arizonai desert arcnak, akinek a hangjától leomlanak a falak. A Kyuss-örökséget sem tagadta meg, két évvel ezelőtti lemezén visszafogott akusztikus hangszerelést adott a Kyuss daloknak. Mostanában visszatért a fejletépős, masszív riffes stoner himnuszokhoz. Alig pár napja megjelent új lemezén, új zenekarával nagyobb formában van, mint valaha. A stoner rock hangja Band of Gold nevű zenekarával február 3-án koncertezik az A38 Hajón!

Most adásban
Téma: Állami Vállalatok Állásbörzéje – Horváth József HR igazgató, Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központi Kft.
Ezt követő adásaink