Kultúra
Megújult a solti református templom
MTI Kép: MTI/Ujvári Sándor
2019. január 11.

Átadták a felújított 232 éves református templomot, valamint az új gyülekezeti házat és parókiát pénteken a Bács-Kiskun megyei Solton. A beruházás több mint 100 millió forintból valósult meg.

Az átadóünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kijelentette, az egyházak kétezer éve gyakorolják a két, egymással összefüggő krisztusi tanítást: az egyéni visszavonulást, a csendet és a közösségi életet.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A solti templom és környezete megújulásával mindkettő megvalósulhat: megvan a lehetőség kérni Isten segítségét, és áldani mindazt, amit adott, ugyanakkor lehetőség nyílik a közösség és „hitünk közös megélésére is”; a kettő együtt adja a kereszténység erejét – mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány támogatásával gazdagodik lelkiekben az egyházi közösség és Solt települése mellett az egész ország, hiszen a templomban, lelkiekben megerősödő fiatalok révén az egész ország erősödik. „Építünk és nem rombolunk” – szögezte le Soltész Miklós.

Most adásban
Téma: Múzeumok Éjszakája értékelés; Kolodko kiállítás; Ez évi kínálat – Fényi Tibor igazgató, Róth Miksa Emlékház
Ezt követő adásaink