Kultúra
Lángba borul a Fővárosi Nagycirkusz
MTI / OPH Kép: OPH
2019. január 15.

Nemzetközileg elismert magyar artistaművészek, többek közt Simet László és Richter Kevin is fellép a Fővárosi Nagycirkusz Főnix - Tűzcirkusz című új műsorában, amelyet a világhírű Rippel Brothers rendezésében szombattól március 10-ig láthat a közönség. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a programot bemutató keddi sajtótájékoztatón kiemelte, a magyar artistaművészet legnevesebb képviselőit kérték fel az előadásra.

Az elmúlt évben a magyar artistaművészet legnevesebb képviselőit kérték fel, hogy rendezői tevékenységükkel segítsék a Fővárosi Nagycirkusz munkáját - közölte a kultúráért felelős államtitkár, aki kiemelte: az idei évet nyitó Főnix - Tűzcirkusz című előadást Rippel Viktor és Rippel Ferenc rendezi.

Rendkívül jó magyar artistáink vannak, akik a világban hírnevet szereznek Magyarországnak, és fontos számukra, hogy időnként hazajöjjenek és a magyar közönségnek is bemutassák a tudásukat"

- fűzte hozzá Fekete Péter.

Forrás: OPH

A tüzes, misztikus, akrobatikával, illúziókkal és egzotikus állatokkal teli cirkuszműsor a Rippel Brothers – Rippel Ferenc és Rippel Viktor – rendezésében látható. Az elmúlt években jég és víz borította a porondot, most tűzbe burkolózik a jól ismert manézs. Rippel Ferenc az eseményen kiemelte:

úgy válogatták össze a produkciókat, hogy az a magyar artisták erejét és tehetségét bemutassa.

A műsor sajtóanyaga szerint a Főnix – Tűzcirkusz produkcióban magyar világsztárokat láthat a közönség: porondra lép a magasdrót nagymestere, Simet László, aki motorral mutatja be produkcióját a ferde dróton, valamint egy szédületes halálkerék-számban is lenyűgözi a nagyérdeműt.

A többszörös díjnyertes Richter-család ifjú tagja, Richter Kevin egzotikus teve- és zebraprodukciót mutat be a manézsban, valamint a magyar virtust idéző, dinamikus zsokészámmal kápráztatja el a közönséget a Richter Kevin lovasakrobata-csoport.

Forrás: OPH

Látványos tűzshow-val kelti életre a tüzet az Anima Prizma tűzzsonglőr-csapat, Nagy Molnár Dávid, az illúzió mestere tűzmágusként varázsolja el a közönséget.

Az előadás rendezője, a Rippel Brothers egy óriáskockán mutatja be erőemelő-számát mesterfokon.

A jövő nemzedéke is porondra lép a Fővárosi Nagycirkusz műsorában: a négy főből álló Rippel Brothers Akadémia Tűzangyalai egy lenyűgöző légtornász-bemutatóval, a TwirlinGirls – Jerabek Csenge és Faludi Szilvia – egy lendületes görkorcsolyaszámmal, Faludi Szilvia pedig egy látványos karikaszámmal ejti rabul a nagyérdeműt.

Az előadás egyetlen külföldi fellépőjeként az argentin Diaz Brothers egy nem mindennapi gaucho-táncot mutat be a porondon. A különleges, lélegzetelállító produkciót a Rippel Brothers rendezésében, a Junior Prima Díjas táncművész, Moussa Ahmed koreográfiáival 2019. március 10-ig láthatja a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

Következő adásunk
Téma: Megnyílt a Szent László téri korcsolyapálya – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink