Közigazgatás
Abonyban új pszichoaktív anyagot árultak
Ceglédi Járási Ügyészség Kép: Pixabay
2019. március 14.

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett egy férfi és egy nő letartóztatásának elrendelésére, akik Abonyban új pszichoaktív anyagot árultak - közölte a szervezet.


A közlemény szerint jelenleg már őrizetben lévő férfi és élettársa egy nő 2018 márciusától kezdődően abonyi házukban herbál és pára néven ismert új pszichoaktív anyagokat adtak el nagykorú személyeknek. Az értékesítésre szánt mennyiségeket a nő kiporciózta, majd a lakóhelyükre vásárlási célból érkező, részben már kiépített vevőkörből származó személyeknek adták el. Az egyik ilyen alkalomnál általuk közösen nevelt kiskorú gyermek is jelen volt. A gyanúsítottak az így kapott készpénzt részben újra „befektették,” részben pedig felélték, mivel munkahelyük nem volt.

A rendőrség 2019. március 12. napján reggel a gyanúsítottakat abonyi tartózkodási helyükön elfogta, majd kutatást tartottak, mely során különböző anyagokat foglaltak le zacskóba és alufóliába csomagolva, illetve egy a kiporciózáshoz használt kis tükröt. A rendőrség talált továbbá a helyszínen készpénzt, nagy értékű televíziót, szintetizátort, mobiltelefont, illetve a pszichoaktív anyag szállításához használt gépjárművet.

A bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsított személyek esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadon védekezve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, eredményét. A folyamatos, hosszabb időre berendezkedett elkövetési mód miatt a bűnismétlés lehetőségével is számolni kell. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsítottak letartóztatásával akadályozhatók meg.

A Ceglédi Járási Ügyészség ezért a mai napon indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére.

Most adásban
Téma: A közszolgálati életpálya modell – Kovácsné Szekér Enikő főosztályvezető, Közszolgálat-fejlesztési és Stratégiai Főosztály, Belügyminisztérium
Ezt követő adásaink