Életmód
Az előírt ütem szerint halad a Lőrinci Sportcsarnok rekonstrukciója
OPH Kép: Városgazda Nonprofit Zrt.
2019. március 26.

A terveknek megfelelően zajlik a Lőrinci Sportcsarnok bővítése és felújítása. A február közepi területátadás után hétfőn tartották az első bejárást.

Az új sportcsarnoknak – amely rendezvényeknek is otthon ad majd – bővül a területe, lelátója mintegy ezer főt tud majd befogadni, a felújítással pedig egyebek mellett korszerű hőtechnikai és energetikai rendszert kap – mondta el az OrientPress Hírügynökségnek Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere. Elsősorban a kézilabdások használják majd – közölte –, de lehetőség nyílik arra, hogy más sportok is beköltözzenek.

Az új csarnokban színvonalas és korszerű körülmények között játszhatnak például kispályás labdarúgást, kosár- vagy röplabdát. A polgármester kiemelte, hogy – akárcsak korábban – a szabadidős sportok számára is nyitott lesz, hiszen baráti társaságok, külső csoportok is kibérelhetik majd. Az épület kívül-belül megújul – részletezte a kerület vezetője –, a terület hosszanti tengelyében 9-9 méterrel, szélességében 3-3 méterrel bővül, a fő- és a hátsó bejáratoknál pedig új fogadó terek jönnek létre. Az épület alapterülete mintegy 20 százalékkal nő – mutatott rá.

Fotó: OPH

A beruházás költsége valamivel több, mint 2 millió forint, a forrás 70 százalékát társaságiadó-hozzájárulásból finanszírozza az önkormányzat, ami a Magyar Kézilabda Szövetség határozata alapján keletkezik, a legnagyobb befizető pedig a Budapest Airport (BA). 30 százalékot a kerület finanszíroz – fűzte hozzá. A polgármester kiemelte, hogy nincs hitelrész a pénzügyi konstrukcióban.

Kiss János Csaba, a kivitelező Bástya Millenium Zrt. műszaki igazgatója az Orientnek elmondta: a kézilabda sportpálya nemzetközi színvonalú mérkőzések lejátszására is alkalmas lesz. A hazai és vendég csapatoknak, valamint a nézőknek is elkülönített kiszolgáló egységei lesznek. A belső kiszolgáló területek kétszintesek lesznek, vasbetonból készített lelátó kap helyet mindkét oldalon, amihez alulról kapcsolódnak különböző kiszolgáló létesítmények. Az épületet övező terület is megújul, a piac irányában parkoló létesül zöld övezettel.

Fotó: OPH

A munkák jelenlegi állomásával kapcsolatban elmondta: február közepi területátvételt követően az elmúlt egy hónap a bontási időszak volt, jelenleg az alapárkokat ássák az északi oldalon, ezt követően áprilistól kezdődik az alaptestek betonozása, illetve a pillérek alapmegerősítése.

A teljes beruházás befejezése 2020. harmadik negyedévére várható.


A Lőrinci Sportcsarnok bővítési és megújítási projektje – több éves előkészítő, tervezési és koordinációs folyamatot követően – 2019. február 15-én kezdődött meg a munkaterület átadásával.

Forrás: Városgazda Nonprofit Zrt.

A XVIII. kerület városközpontjában fekvő Lőrinci – „Deák Bamba” – Sportcsarnokot a Bástya Millenium Zrt. újítja fel. A beruházás során a 400 fős nézőtér 1000 fősre bővül, de nő a csarnok sportolási és rendezvénytartó kapacitása is. Az épületen a mai követelményeknek megfelelő energetikai, épületgépészeti és műszaki korszerűsítés történik, valamint tűzrendészeti átalakításon esik át. A kétszintes létesítmény akadálymentesítését is elvégzik, melynek során egy liftet is kiépítenek, illetve sor kerül a lapostető hő- és hangszigetelésére is. A 24,64 m x 45 m méretű, vagyis 1109 négyzetméteres küzdőtéren új sportpadlót helyeznek el.

A környezetrendezés keretében ötezer négyzetméternyi tereprendezés, 2700 négyzetméternyi térkőburkolat építése és gyepesítés is történik.

Most adásban
Téma: Múzeumok Éjszakája értékelés; Kolodko kiállítás; Ez évi kínálat – Fényi Tibor igazgató, Róth Miksa Emlékház
Ezt követő adásaink