Belföld
Újra itt a dunaföldvári szemétszüret 
duol.hu Kép: AztaKeservit.com Facebook oldal
2019. április 10.

Az AztaKeservit Értékőr Egyesület ötödször invitálja szemétszüretre mindazokat, akik tenni szeretnének a környezet tisztaságáért, és egyben igazi közösségi élményre is vágynak – írja a duol.hu.

Az április 13-án megrendezendő akciójuk során szelektív gyűjtéssel megtisztítják a Duna-partot és Dunaföldvár környékét az illegális szemétlerakásoktól. A szemétszüret napján 8 órától az egyesület Duna-parti Békebázisán (a Mély útnál jobbra, a Ladi pincén túl) várják a regisztrációra a tettre kész fiatalokat és idősebbeket, családokat, baráti társaságokat, civil szervezeteket. Aztán torna és reggeli következik. 10 órakor indulnak ki a csapatok a helyszínekre. Az eszközöket a szervezők biztosítják. A nap során lovas futárok is segítik az aktivistákat. A munka után – mint az igazi szüreten – megvendégelik a résztvevőket, majd 17 órától műsorok és koncertek szórakoztatják őket. Fellép a Löfan Mazsorett, a cigándi Sarkantyús néptánccsoport, Szávolovics Gabriella népdalénekes és a Junkie Jack Flash formáció, és meglepetésvendég is érkezik. A pihenőidőben öko­kvíz várja a résztvevőket, másnap kenuzásra és tereplovaglásra is lehetőség lesz.

A szemétszüreteken kívül a földvári Kecskeugrató és az iskolakapu, valamint az újvárosi Aranyvölgyi úti palánkfal egyedi festéséről is az AztaKeservit jut eszünkbe.


A teljes cikk a duol.hu honlapján olvasható.

Kapcsolódó cikkek
A szemétszedés is lehet jó buli – szemétszüret Dunaföldváron

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a koncertekkel és családbarát programokkal tarkított akciót.

Következő adásunk
Téma: Félszáz cég várta a munkavállalókat a fővárosi állásbörzén – Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára és György István kormánymegbízott, Budapest Főváros
Ezt követő adásaink