Közigazgatás
Japán delegációval tárgyalt Benkő Tibor
honvedelem.hu Kép: Szabó Lajos
2019. április 12.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter udvariassági találkozón fogadta Sonoura Kentarot, a japán miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját. Örömmel látjuk, hogy Japán érdeklődése fokozódott a közép-kelet-európai régió iránt – jelentette ki dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután udvariassági látogatáson fogadta Sonoura Kentarot, a japán miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját.

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőtervezési Program kapcsán Benkő Tibor tájékoztatta a főtanácsadót a védelmi költségvetés 2 százalékos GDP-arányának 2024-ig történő eléréséről, amelyet elismeréssel fogadott a japán fél. Kiemelte, elsődleges célunk Európa és ezen belül Magyarország biztonságának és védelmének garantálása, ezért Magyarország egy ütőképes, a régióban meghatározó modern haderőt hoz létre.

Fotó: Szabó Lajos

A tárcavezető egyetértett vendégével a nemzeti haderő fejlesztésének szükségességét illetően. Megerősítette, hogy Japán álláspontjával összhangban Magyarország támogatja az ENSZ-határozatok betartásával, az észak-koreai hatalommal szembeni embargó folytatását. Fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi közösség összes országa szigorúan betartsa az elfogadott szankciókat.

Most adásban
Téma: Szent László Plébánia karbantartása és üzemeltetése; Polgármesteri Hivatal folyamatos felújítási munkái; Közterületek rendezése; Virágosztás – Szász József városüzemeltetés vezető
Ezt követő adásaink