Életmód
Hétfőtől jön a felmelegedés
hirado.hu Kép: Pixabay.com
2019. április 14.

Vasárnap még borongós és csapadékos időben lehet részünk, hétfőtől azonban jön a változás - írja a hirado.hu.

Vasárnap napközben az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen is várható eső, záporeső, délkeleten akár egy-egy zivatar is előfordulhat. Azonban kezdetben az északkeleti megyékben, majd délutántól már másutt szakadozottabb lesz a felhőzet, ezzel együtt pedig a csapadék is egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza. Az északi, északkeleti szelet az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében erős lökések kísérik – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb időre készülhetünk. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap estére mindenütt tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet. Az éjszaka első felében elsősorban az ország délnyugati harmadában fordulhat elő eső, záporeső, majd később ott is megszűnik a csapadék. Az északkeleti, északi szelet nagy területen élénk, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban jobbára 2 és 8 fok között alakul.

Most adásban
Téma: Rendhagyó ünnepi műsor Szent István király napjára
Ezt követő adásaink