Kultúra
Magyar Filmhét: indul a közönségszavazás
bpfilm.hu Kép: Pixabay
2019. április 15.

A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén 2019. április 22–27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Hétfőtől a szervezők a közönség szavazatait is várják: a nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat, hogy szerintük melyik volt a tavalyi év legjobb filmje.

A szavazók között 50 db páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj moziforgalmazású filmek április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Az 5 Magyar Filmhétre a jegyelővétel is hétfőn kezdődik.

A közönség idén is kiválaszthatja az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül a kedvencét. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le, 2019. április 25-én éjfélig ezen a linken.

Április 22–27. között hét kategóriában – játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film, televíziós sorozat – közel 200 film versenyez a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett 5. Magyar Filmhéten a Corvin moziban. A seregszemlére az alkotók a 2018-ben Magyarországon mozi forgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Hétfőtől elővételben már válthatóak a jegyek a Corvin Mozi jegypénztárában, vagy online a corvinmozi.hu oldalon.

Most adásban
Téma: Így élt Balatonfüred híres lakója, Jókai Mór – Schmidtné Kositzky Anett ügyvezető, Jókai Mór Emlékház (Balatonfüred)
Ezt követő adásaink