Életmód
A tavaszi szünetben is várja látogatóit a Gyermekvasút 
MÁV Kép: MÁV
2019. április 17.

A budapesti Gyermekvasút a hosszú hétvégén is várja a kirándulókat: a vonatok 30-45 percenként indulnak a végállomásokról. Jövő keddtől viszont négy napos pályakarbantartást végeznek, emiatt a kisvonatok csak Szépjuhászné és Széchenyihegy állomás között közlekednek majd.

A kellemes tavaszi idő beköszöntével érdemes a tanítási szünetben is felkeresni a budai hegyek népszerű kirándulóhelyeit, a kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a hagyományos szerelvényeken kívül gőzmozdonyos nosztalgiavonatok is közlekednek.

Ezt követően, április 23-tól 26-ig karbantartási munkálatokat végeznek a vonal alsó szakaszán, ezért ebben az időszakban ideiglenes menetrendet vezetnek be a budapesti kisvasúton. Keddtől, a tavaszi szünet utolsó napjától péntekig a megszokottnál sűrűbben, kb. 45 percenként közlekednek a vonatok, viszont csak a vonal felső szakaszán, Szépjuhászné és Széchenyihegy között lehet velük utazni.

A munkálatok idején a vonal alsó végállomása Szépjuhászné állomás lesz, mely a Széll Kálmán térről a 22-es, 22A és 222-es busszal érhető el.

Az ideiglenes menetrend elérhető a Gyermekvasút honlapján.

A vonatok április 27-től ismét a teljes vonalon járnak, májustól pedig már a hét minden napján várják az utasokat.

Most adásban
Téma: Állami Vállalatok Állásbörzéje – Horváth József HR igazgató, Aeroplex Közép-európai Légijármű Műszaki Központi Kft.
Ezt követő adásaink