Kultúra
Májusban újra lesz Artmozik éjszakája 
bpfilm.hu Kép: OPH
2019. április 18.

Május 17-én ismét itt az Artmozik Éjszakája. Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében este 6-tól másnap reggel 6-ig folyamatosan pörögnek a filmek, amelyek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók.

Az évek óta rendkívül népszerű és rendszerint telt házzal futó rendezvényben résztvevő mozik a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe. A belépésre szolgáló karszalagok kizárólag e mozik pénztárában, személyesen vásárolhatók meg 3500 Ft/db áron. Az egyes vetítésekre ilyenformán nincs helyre szóló jegy, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Mint mindig, idén is bekerültek a műsorba olyan filmek, amelyeket az országos premier előtt, itt az Artmozik Éjszakán láthat először a hazai közönség. Ilyen a Yao utazása Omary Sy, a Csillagok határán Robert Pattinson főszereplésével, az érzelmes vizekre evező A szavak ereje és a Mr Casanova, a spanyol kultrendező Pedro Almodóvar új filmje, a Fájdalom és dicsőség, valamint a címével is sokat eláruló Pajzán kíváncsiság... De május 17-én éjszaka még egészen friss bemutatónak számít A szívek királynője és a magyar underground együttesekre fókuszáló Pécsi szál is. Ezeken kívül az elmúlt hónapok legnagyobb artmozis sikerei közül válogathatunk, látható lesz többek között a sokkoló A ház, amit Jack épített; a Lady Gaga főszereplésével készült Csillag születik; a magyar animációs Ruben Brandt, a gyűjtő; és Gaspar Noé legutóbbi vizuálorgiája, az Extázis is. Külön említést érdemelnek továbbá azok a filmek, amelyek már kikerültek a mozik műsorából és feltehetően most láthatók utoljára nagyvásznon, mint a Suspiria, vagyis a Sóhajok, az azóta Európa-szerte remake-elt Teljesen idegenek, vagy Nicolas Cage korábbi meglepetésfilmje, a Joe.


A teljes program mozikra, illetve termekre lebontva megtalálható ezen a weboldalon, a Facebool-esemény pedig itt érhető el.

Most adásban
Kimondott szavak, a Rádió Orient heti hírösszefoglalója
Ezt követő adásaink