Életmód
Országszerte várják a húsvéti programok a családokat
MTI/M1 Kép: Pixabay
2019. április 19.

Számtalan színes programból lehet válogatni a húsvéti hosszú hétvégén, ráadásul idén az időjárás is kedvez a szabadtéri kikapcsolódásnak – közölte az M1 Híradója.

Mézeskalácsból készítettek húsvéti tojást Zalában, Kecskeméten pedig tojást patkoltak. Vannak, akik készítik, mások pedig vásárolják az ünnepi dekorációt. A kézműves boltok változatos színű és mintájú díszeket kínálnak.

Óriási csokitojást törtek össze a gyerekek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban, egy hangszerkészítő mester minden évben egy méteres édességet ajándékoz a kis betegeknek.

Országszerte támogatják a rászorulókat a segélyszervezetek

A segélyszervezetek sem tétlenkednek, országszerte támogatják a rászorulókat. A Magyar Vörskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete 150 rászorulónak nyújt segítséget.

A 10 kilogrammos csomagokban tartós élelmiszer, édesség és sonka van. A szervezet több mint 600 ezer forintot fordít adományozásra Borsod megyében – hangzott el az M1-en.

Ünnepi programokkal készül a Gödöllői Királyi Kastély

Koncertek, tojásfestés, interaktív gyermekelőadás és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn az Ibolya Nap elnevezésű családi rendezvényen a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Vasárnap a MultiTalent Studió mutatja be Lázár Ervin Hétfejű tündér című művét Balogh Bodor Attila átdolgozásában, lesz zenés-táncos műsor, majd Halmos Mónika mesél a fűben-fában található finomságokról. A kastély Pálmaházában illattúra, a díszudvaron zenés előadás várja a közönséget.

Húsvéthétfőn a Kóka Néptáncegyüttes néptáncbemutatója mellett a MiaManó Színház mesejátéka, a Nyáry Bábszínház interaktív gyerekelőadása és a Fourtissimo együttes koncertje szerepel a kínálatban – közölték a szervezők az MTI-vel.

A programokat egyebek mellett kézműves foglalkozások, interaktív játékok, tojásfestés, gyapjúbárány-készítés, hordólovaglás, valamint kézművesek és iparművészek vására, virágvásár és ibolyaszappan-készítő bemutató színesíti.

Húsvéti fesztivált tartanak Hollókőn

Már pénteken elkezdődik és idén négy napig tart a húsvéti fesztivál a világörökségi Hollókőn. A Nógrád megyei faluban gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a látogatókat.

A négy nap rendezvényei párhuzamosan zajlanak az ófaluban, a várban és a színpadon. Utóbbi helyszínen szombaton Szalonna és bandája ad koncertet, vasárnap a Kerekes Band mellett fellép a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő zenekar, népzenei koncertet ad az Aurevoir. A nap táncházzal zárul.

Húsvéthétfőn a Hollókő Táncegyüttes ünnepi műsora nyitja a programokat, színpadra lép a Folk 45, a húsvéti nagykoncertet a Góbé zenekar adja.

Gasztronómiai és hagyományőrző programok lesznek szombaton az ófaluban: kereplőzés, népi élet, tánctanítás, népviseletbe öltöztetés, de karikázót tanulhatnak a helyi néptáncegyüttessel, és szilvásgombócot főzhetnek a vendégek a kétbodonyi hagyományőrzőkkel.

Következő adásunk
Téma: 30 éves az "Életet az éveknek" Országos Szövetség – D. Kovács Róbert Antal polgármester és Talyigás Katalin elnök, Nyugdíjasok Életet az Éveknek Budapesti Területi Egyesület
Ezt követő adásaink