Belföld
Teljes szakmai életpályát ígér az MVM
OPH Kép: MVM
2019. május 9.

Számos munkakörbe keres munkatársakat az MVM Csoport, a szolgáltató, támogató tevékenységek területén például beszerző, pénzügyi és HR munkatársakat, a műszaki területen pedig villamosmérnököt, technikusokat és villanyszerelőket – tájékoztatott a vállalat. Közölték: próbatesztekkel, próbainterjúval és reklámajándékokkal várja az érdeklődőket Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja május 15-én, az Állami Vállalatok Állásbörzéjén.

Félévszázados történelem

A magyarországi villamosenergia-ellátás központi szervezésére, 1963-ban, a francia villamos művek szervezeti mintájára jött létre a Magyar Villamos Művek Tröszt (MVMT), amelynek fő feladata a teljes magyar villamosenergia-rendszer műszaki-gazdasági irányítása volt. A növekvő villamosenergia-igények kielégítése az erőművek és hálózatok fejlesztése mellett az erőművek gazdaságosabb üzemeltetését is igényelte.

A rendszerváltást követően a tröszt forma megszűnt, és az új kétszintű rendszerben, az irányítói szerepet is betöltő MVM Rt., valamint az önálló erőművi, és az áramszolgáltató társaságok, illetve a hálózatfejlesztéseket végző OVIT jelentette vette át a szerepét. A villamosenergia-rendszer irányításának átláthatóbbá tétele érdekében pedig e tevékenység a MAVIR Rt.-be került.

Az MVM 2002-ben, a piacnyitásra készülve megalapította MVM Partner leányvállalatát, amely rövid időn belül jelentős piaci részesedést ért el. Az MVM termelő, kereskedelmi társaságai szempontjából jelentős szerepet töltött be a teljes piacnyitás, hiszen 2008. január 1. óta valamennyi – ipari és háztartási – fogyasztó szabadon választhatja meg az energiakereskedőjét. Az állami tulajdonban lévő MVM Zrt. és leányvállalatai 2007. június 1-jén a hatékonyabb, holdingszerű működést biztosító, a csoportoptimumot elérő, az üzleti értéket növelő stratégiai célokat is szolgáló elismert vállalatcsoporttá alakultak. A hosszú távú célokat megerősítendő, 2013-ban az MVM Csoportba került az Magyar Földgázkereskedő Zrt. és a Magyar Földgáztároló Zrt., amelyek azóta nemzeti tulajdonban szavatolják a biztonságos földgázellátást. Az MVM és az NKM Csoport egyesülésével pedig Magyarország legnagyobb energetikai holdingja jött létre.

A társaság mára Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja, több mint 12 ezer főt foglalkoztat és mintegy 15 országban van jelen. Fő feladata, hogy olcsón és megbízhatóan biztosítson áramot és földgázt a magyar lakosság és vállalkozások számára.

110 naperőmű

Az MVM Csoport mára megkerülhetetlen szereplővé vált a hazai energetika teljes spektrumán. Az MVM, mint társadalmilag felelős, komplex portfólióval rendelkező energetikai vállalat, vezető szerepet kíván betölteni az innovációban, az energiahatékonyságban és az energiával kapcsolatos technológiákban, illetve a megújuló energia bevezetésében is. Az MVM és az NKM Csoport összeolvadásával a legnagyobb hazai iparági tudásközpontként működő holding jött létre, amely az energetika teljes vertikumát lefedve biztosítja a piaci és lakossági ügyfelek megfizethető árú energiaellátását és a hazai energiabiztonságot, a folyamatos innovációt.

Az MVM Csoport hét projektben, több mint 100 megawatt beépített teljesítményt képviselő 110 naperőművet épít, ezzel a legnagyobb szolárkapacitással rendelkező energiatermelő vállalattá válik hazánkban, illetve hozzájárul az európai uniós és a nemzetközi éghajlatvédelmi és klímapolitikai célkitűzések teljesítéséhez. A vállalatcsoport élen jár az e-mobilitás, és az energetikai innováció területén is, az iparág piacképes startupjai számára évente rendezi meg az MVM Edison versenyét.

Stratégiai célkitűzések

Az MVM Csoport, mint társadalmilag felelős, komplex portfólióval rendelkező energetikai vállalat a jövőben is vezető szerepet kíván betölteni az innovációban, az energiahatékonyságban, az energiával kapcsolatos technológiákban. Folyamatosan kutatja az új, innovatív lehetőségeket, az energetikai jövőjét is befolyásoló megoldásokat, hiszen elengedhetetlen eszközei a fejlődésnek, és nagyban hozzájárulnak a gazdasági mutatók javításához, a hatékony és dinamikus vállalati működés fenntartásához.

A vállalat a piaci pozíciójának megerősítéseként törekszik a megújuló energia, azon belül is a naperőművek széleskörű bevezetésén. Az országosan épülő 110 fotovoltaikus naperőmű teljes mértékben illeszkedik a klímabarát energiaszektor kialakításához. Stratégiájában kiemelt szerepet tölt be Magyarország villamosenergia- és gázellátásának hosszú távú biztosítása, hogy az ország központi szereplővé válhasson az közép európai régióban.

Amit a vállalat nyújtani tud a munkavállalónak

Szerteágazó és sokszínű területeken kell helytállni az MVM Csoportnak. Mivel a vállalatcsoport tevékenysége lefedi a teljes ellátási láncot, a termeléstől az ügyfelekig, a munkalehetőségek is változatosak, folyamatosan keresünk műszaki szakembereket – közölte . Ma több mint 12 ezer munkatársunk számára változatos munkaköröket és feladatokat kínálnunk a példátlanul széles portfóliónk által, mely többek között az atomerőműtől egészen a hotelig tart. Az NKM csatlakozásával pedig a gáz-, a villamoshálózat, az ügyfélkapcsolat és a kiskereskedelem is megjelent a cégcsoport tevékenységében – közölte Fülöp Ágnes. Hozzátette: jelen pillanatban is számos munkakörbe keresünk munkatársat, a szolgáltató, támogató tevékenységek területén például beszerző, pénzügyi és HR munkatársakat, a műszaki területen pedig villamosmérnököt, technikusokat és villanyszerelőket.

A vállalat hosszú távon számít a munkavállalókra, az egészség megőrzését egészségbiztosítással segíti elő, a sportolási és aktív pihenési lehetőségekkel támogatja. A széles körű juttatási csomag alapja a cafeteria és fontos pillére a nyugdíjpénztári támogatás.

Teljes szakmai életpálya

A munkavállalók szakértelme és tudása kulcsfontosságú a vállalat működése szempontjából. Munkatársaink magabiztos szakmai kompetenciával rendelkeznek. Összetett folyamatokban dolgozunk a folyamatos és biztonságos villamos energia és gáz ellátás érdekében. Ügyfeleinket kiszolgáljuk, a megbízható, a szabálykövető,a problémákat gyorsan és pontosan elhárító partnerként vagyunk jelen Magyarországon – közölte a vállalat.

Hozzátette: fizikai munkakörökben teljes szakmai életpálya megvalósítására törekszünk, azaz a fiatal szerelők már ipari tanulóként csatlakozhatnak a vállalathoz, és a szükséges képesítéséket megszerezve válhatnak az energiaellátás folyamatosságát elősegítő szerelőkké. Munkavállalóinknak folyamatos lehetőséget biztosítunk a tanulásra, fejlődésre. Számos mérnök, technikus munkatársunk van, aki szakmunkásként került a cégcsoporthoz. Tanulmányaik alatt ösztöndíjjal segítjük a tehetségeket.

A diplomás munkakörökben a gyakornoki programok és az ösztöndíj lehet a belépő a cégcsoporthoz. Később a tehetségek kibontakozását, illetve a kulcs munkakörök utánpótlását egyéni fejlesztési, illetve karriertervek támogatják.

Az MVM csoport komplexitásából következően számos munkakörben kipróbálhatják magukat a vállalatnál dolgozó szakértők.

Az MVM Csoport az alábbi munkakörökre keres jelentkezőket:

beszerzés (7 munkaköri pozíció: beszerzési referens, beszerzési szakértő, beszerzési szenior szakértő, stratégiai beszerző, vezető beszerző/kategóriamenedzser)

divízió támogató munkatárs (3 munkaköri pozíció)

humán erőforrás munkatárs

junior piacelemző

kontrolling szakértő

műszaki szakértő, pénzügyi és számviteli szakértő (2 munkaköri pozíció: pénzügyi és számviteli szakértő junior, pénzügyi és számviteli szakértő szenior)

projektvezető (2 munkaköri pozíció)

raktárvezető

SRM igénylő

szakmai titkár

szállítási koordinátor

NKM csoport az alábbi munkakörökre keres jelentkezőket:

Adatkezelő technikus (Kecskemét)

Alállomási és távvezetéki mérnök (Szeged)

Alállomási önálló szerelő (Szeged)

Képzés-fejlesztési szenior szakértő (Budapest)

Gépjármű üzemeltető (Kecskemét)

Villamosmérnök (Békéscsaba)

Technikus (Békéscsaba, Kecskemét, Szeged)

Villanyszerelő (Kecskemét, Baja, Békéscsaba)

Az ideális jelölt

Ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálása érdekében leendő munkatársaink ügyfélközpontú, eredményorientált hozzáállással rendelkeznek, partnereinkkel és kollégáinkkal együttműködve hatékonyan kommunikálnak a felmerült problémák megoldása érdekében – tájékoztatott a társaság.

Az Állami Vállalatok Állásbörzéjén, számos nyitott pozícióval, próbatesztekkel, próbainterjúval, kisfilmekkel, a cég tevékenységéhez kapcsolódó reklámajándékokkal várják az érdeklődőket – közölte a vállalat.

Jelentkezés, a rendezvény Facebook eventje: https://www.facebook.com/events/332363844131946/

Most adásban
Téma: 2021-ig tart a Kárpát-medencei Óvoda Fejlesztési Program – Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink