Belföld
Tuzson: a kormány célja a munkahelyteremtés
OPH Kép: OPH / Horváth Fanni
2019. május 15.

Az államnak felelőssége van abban, hogy a gazdaság erősödésén, a népesedés növekedésén, a kultúra erősödésén keresztül munkát adjon az embereknek - jelentette ki a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szerdán, az Állami Vállalatok Állásbörzéjén. Tuzson Bence emlékeztetett: 2010-től ez a magyar kormány alapvető célja.

Második alkalommal szervezett állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport közösen a Magyar Vasúttörténeti Parkban, május 15-én. A rendezvényen harmincnál több vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szervezet több mint 2200 betölthető állást kínál a munkavállalóknak.

Az eseményen Tuzson Bence elmondta: egy ilyen állásbörzének abból a szempontból is jelentősége van, hogy vannak olyan társadalmi célok, amelyeket mindenki közösnek tekint. Ilyen cél, hogy Magyarország a következő 20 esztendőben Európa egyik legélhetőbb országává váljon - jelentette ki az államtitkár, aki hozzátette: ennek eléréséhez több területen előrelépésre van szükség.

Ilyen a családtámogatások rendszere, hiszen olyan ország lehet csak sikeres, ahol nő a gyermekeknek a száma, másik ilyen terület a gazdaság kérdése, mert csak egy erős gazdaságú ország állhat meg a saját lábán és tudja a saját érdekeit képviselni. A harmadik terület a kultúra területe,

mert mit ér egy ország, amelyikben növekszik a népesség, erősödik a gazdaság, hogyha nem képes megtartani azonosságát, nem képes megerősíteni a saját kultúráját".

Az államtitkár kijelentette: az államnak felelőssége van a tekintetben, hogy a gazdaság erősödésén, a népesedés növekedésén, a kultúra erősödésén keresztül képes legyen arra, hogy munkát adjon az embereknek. 2010-től kezdődően a magyar kormánynak ez az alapvető célja. Emlékeztetett, három és fél millióról csaknem négy és fél millióra növekedett azoknak a száma, akik munkát találhattak, s a foglalkoztatási ráta is most már karcolja a 70 százalékot. Ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy a munkát megfelelő bérezés mellett tudják elérni. Emlékeztetett: Magyarországon csaknem 12 százalékkal növekedtek a bérek az egy évvel ezelőtti állapothoz képest.

OPH / Horváth Fanni

Az államnak - azon túl, hogy keretet biztosít - példát is kell tudnia mutatni az állami vállalatok és az állami szférán keresztül - mondta az államtitkár. Rámutatott: olyan munkahelyeket kell teremteni, amelyek egyrészt stabilitást, biztonságot adnak a magyar embereknek, megfelelő megbecsülés tudnak nyújtani és jövőképet tudnak felvázolni.

„Ha valaki egy állami vállalatnál kezdi a munkáját, számíthat arra, hogy a vállalat is számít az ő munkájára. Hosszú távon számít rá és a hosszú távú munkalehetőség mellett törekszik arra is, hogy megfelelő bérezésben részesítse őt" - állapította meg Tuzson Bence. Hozzáfűzte:

azért van nagy jelentősége egy ilyen állásbörzének, mert képes megmutatni azt, hogy az államiak jó munkáltatók, olyan munkahelyeket tudnak kínálni, amelyet talán a versenyszféra nem feltétlenül."
Kapcsolódó cikkek
Világszínvonalú eszközökhöz keres katonákat a Honvédség

Lézerpuska lövészettel és vadászgép-szimulátorral is várja a látogatókat a Magyar Honvédség az Állami Vállalatok Állásbörzéjén.

Munkatársakat toboroz a polgári hírszerző szolgálat

Diplomás fiatalokat keresnek, akik elkötelezettek a magyar érdekek iránt, jól beszélnek idegen nyelvet, és szeretik a kihívásokat.

Jön az Állami Vállalatok Állásbörzéje

Május 15-én 31 vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szervezet több mint 2200 betölthető állást kínál a munkavállalóknak.

Most adásban
Téma: A koronavírus járvány hatása a gazdasági életre - tudnivalók a hazai mikro- kis- és középvállalkozások indításával kapcsolatban - szakmai szimpózium 2. rész – Marjay Gyula elnökségi tag, VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete
Ezt követő adásaink