Belföld
Hajóbeleset: megkezdték a merülést, a Duna alsó szakaszán holttesteket találtak 
M1/hirado.hu Kép: MTI/Szigetváry Zsolt
2019. június 3.

Hatszáznál is többen dolgoznak a Hableány hajóroncsának kimentésén, csaknem 160 rendőr pedig az eltűnteket keresi – hangzott el a Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatóján. A mentést irányító Hajdu János főigazgató elmondta, vagy a hajó marad a víz alatt és a holttesteket hozzák fel, vagy maradnak a hajótestben, és azt emelik ki az áldozatokkal együtt. Hozzátette, a mentéshez szükséges valamennyi technikai eszköz már a helyszínen található. Egyetlen eszközre kell még várni, egy 200 tonna teherbírású darura, az elsüllyedt hajó súlya ugyanis 50 tonna – közölte az M1 Híradója.


Bonyolult mentési akció zajlik a Dunában – jelentette ki Hajdu János a hajókatasztrófa válságkezelő központjában. Azt mondta, két tervet dolgoztak ki a mentésre. Az egyik, hogy a roncsokat a holttestekkel együtt kiemelik. A másik pedig az, hogy csak az áldozatokat hozzák föl. Ahhoz, hogy az akció sikerüljön, még egy nagy mentődarut kell a helyszínre vinni. A magas vízállás miatt azonban erre még várni kell – fűzte hozzá.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán

A hétvégén több holttestet kifogtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet.

A holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán balesetet szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket – írja a lap.

Most adásban
Téma: Hogyan állunk a menedzsment kultúrában? – Rendhagyó szakmai disputa Dr. habil. Vass László CSc Rector emeritussal, a kérdés szakértőjével.
Ezt követő adásaink