Belföld
Kárpátaljai hadiárvák táborát támogatja a Duna Aszfalt
Kárpátaljai Szövetség Kép: Kárpátaljai Szövetség
2019. június 5.

Május 31. és június 8. között Balatonföldváron kerül megrendezésre az idén már 300 hadiárvát és rászoruló gyereket, illetve kísérőiket fogadó rehabilitációs és alkotótábor, melyet a 100 százalékban magyar tulajdonú Duna Aszfalt, Magyarország egyik vezető nagyvállalata támogatott.

Az idén 30 éves civil szervezet, a Kárpátaljai Szövetség az elmúlt években több száz rászoruló gyermek táboroztatását szervezte meg Balatonföldváron. Az immár 13. alkalommal megrendezett ifjúsági alkotótábor helyszíne idén is a Riviéra Park Hotel. 2016 óta a tábor az orosz-ukrán katonai konfliktus szomorú következményei miatt a kárpátaljai hadiárva gyermekeket is fogadja, hogy az alkotótáborral párhuzamosan egy rehabilitációs programban is részt vehessenek. 2019-ben is indokolt az élményt, kikapcsolódást és alkotótevékenységet kínáló tábor megszervezése, melyen kárpátaljai magyar tanítási nyelvű, általános- valamint művészeti iskolák 8-12 éves, rászoruló, magyar és ruszin diákjai vehetnek részt.

A tábor költségvetésének több mint felét állta a hazai mélyépítés meghatározó szereplője, a Duna Aszfalt.

Magyarország egyik vezető nagyvállalata már 2018-ban is támogatta a tábor megvalósulását, hisz a cégcsoport életében a társadalmi felelősségvállalás kérdése az évek során folyamatosan kiemelt szerepet kapott. A CSR-program egyik fő támogatási területe az ifjúság, a tehetséggondozás, így tavaly nyáron például a gyönki iskola sporttermét újította fel 21,5 millió forint értékben a Duna Aszfalt. A sportteremre az iskola berkeiből indult és országos sikereket is elért Harmónia ‒ Rend-Band Gyermekkórus és Zenekar hívta fel a figyelmet, akik később külföldi fellépéseik finanszírozásához és hangszervásárláshoz is jelentős segítséget kaptak az építőipari vállalattól. Nemrég a VII. Mechwart LEGO Robot Kupa pártfogói közt tűnt fel a cég, de a Kecskeméti Judo Club Mindenkinek aranyérem elnevezésű eseményét is felkarolta a Duna Aszfalt.

Forrás: Kárpátaljai Szövetség

A tavalyi évhez hasonlóan most is

ünnepélyes keretek között került sor a 13,5 millió forintos támogatás jelképes átadására.

A szimbolikus óriáscsekket Lehel Zoltán, a vállalat innovációs főmérnöke és szóvivője adta át Csete Örsnek, a Kárpátaljai Szövetség főtitkárának.

,,A Duna Aszfalt társadalmilag is felelős vállalatként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki. Az elmúlt időszakban egyre hangsúlyosabb lett a cég CSR-programja, melyben a tehetséggondozás, az egészségügy, a sport és a hátrányos helyzetben lévők kiemelt figyelmet kapnak.” ‒ mondta el Lehel Zoltán.

Téma: Társadalmi felelősségvállalás - Az emberi élet védelme
Vendég: Lehel Zoltán innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Út - és Mélyépítő Kft.
A műsort vezeti: Adorján András
Most adásban
Téma: Helyzetkép a megújuló köznevelési rendszerről - a Köznevelésért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma - összefoglaló 2. rész – Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, EMMI; Hajnal Gabriella elnök, Klebelsberg Központ; Dr. Gloviczki Zoltán elnök, Oktatási Hivatal
Ezt követő adásaink