Külföld
Az import és az export is csökkent áprilisban a németeknél
MTI Kép: Pixabay
2019. június 7.

Elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben csökkent Németország kivitele és behozatala áprilisban, és a külkereskedelmi többlet is szerényebb lett a becsültnél. A fejlemények mögött a kereskedelmi viták miatt lassuló világgazdasági növekedés hatását sejtik.

A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett előzetes adatai szerint áprilisban az előző hónaphoz képest, szezonális és naptári hatással kiigazítva, a kivitel értéke 3,7 százalékkal csökkent. Elemzők az export lényegesen szerényebb, 0,9 százalékos csökkenésére számítottak a márciusban mért 1,6 százalékos emelkedés után.

A behozatal értéke 1,3 százalékkal esett, míg elemzők 0,2 százalékos csökkenést vártak a márciusi 0,7 százalékos növekedés után.

A kereskedelmi többlet 17 milliárd euró volt áprilisban, kisebb a 18,6 milliárd eurós várakozásnál és szerényebb a márciusi 20 milliárd euró többletnél.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink