Gazdaság
Kiemelkedően sok diák vett részt a Nagy Diák pénzügyes tesztben
MTI/PM Kép: PM
2019. június 7.

Kiemelkedően sok, több mint 11 ezer diák töltötte ki a Nagy Diák pénzügyes tesztet az idén – mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a teszt döntőjét megelőzően a Pénzügyminisztériumban (PM) csütörtökön Budapesten.

Elmondta, hogy a verseny kérdései a pénzügyi ismeretekre fókuszálnak, az e téren való jártasságra, gondolkodásra, fogékonyságra kérdeznek rá.

A játék résztvevői pénzügyi ismereteket szereznek, amit később az életben is alkalmazhatnak. Gion Gábor szerint a diákok később akár új, digitális technológiai megoldásokat találhatnak ki, ami mindenkinek a hasznára válhat, a gazdaságnak és az egyéneknek egyaránt.

Forrás: PM

Az idén először indította el a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen a Nagy Diák pénzügyes tesztet. A három fordulóból álló verseny első szakasza online zajlott, az itt legjobb eredményt elért diákok jutottak be a további fordulóba.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink