Közigazgatás
Szabadtéri fotókiállítás a Fradiról
OPH Kép: MTI/Koszticsák Szilárd
2019. június 9.

Már 120 éve összekapcsolja az ferencvárosi önkormányzatot és a Fradit a születés helye, hiszen az elöljáróság épületében hozták létre, abban a helyiségben, ahol a mai napig is a képviselő-testületi ülések vannak - ismertette az FTC alelnöke.1899-ben egy nagyon fontos döntés született, megalapították a Fradit, és az alapító atyák örömmel kiabálták, hogy: Nagy lesz a Fradi! És nagy is lett! - fogalmazott Nyíri Zoltán.

A kerület és az FTC elválaszthatatlanul összeforrt, kölcsönösen erősítik egymást, és ez a városvezetésnek köszönhetően egyre csak erősödik - mondta el a tornaklub alelnöke. Május 3-án fennállásának 120. évfordulóját ünnepelte a Ferencvárosi Torna Club, az ebből az alkalomból megnyitott fotókiállítás tizenhét helyszínen 795 fotóval mutatja be a Fradi 120 évét. A témaköröket próbálták a helyszínekhez illeszteni.

Magyar bajnokokat, Európa-, olimpiai és világbajnokokat láthatnak sportágtól függetlenül a képeken, a Fradi elképesztően gazdag és sikeres történetét.

Nyíri Zoltán elmondta: év végéig tekinthetők meg a kiállítás digitálisan felújított fotókat tartalmazó tablói. Ha valaki végigjárja a tizenhét helyszínt, megismerkedhet a kerülettel is, és így egy különleges hely- és sporttörténeti séta részese lehet egyszerre. Akik megnézik a kiállítás összes helyszínét – és ezt pecséttel igazolják –, 120 év zöld-fehér büszkeség feliratú pólót kapnak ajándékba. A Groupama Arénában fel lehet venni a füzetet, amelybe az igazoló pecsétet gyűjthetik – mondta el a fotókiállítással kapcsolatban az alelnök.

Az FTC eredményei méltóak a 120 éves évfordulóhoz: A Fradi másfél éve veretlen a Groupama Arénában, a 30. bajnoki címmel egy elit klubba került be. Európában 13 olyan csapat van összesen, amely ennyi bajnoki címmel rendelkezik, és erre természetesen nagyon büszkék. A jégkorongcsapat 22 év után lett bajnok, a vízilabdacsapat megvédte a bajnoki címét, és bíznak benne, hogy a női labdarúgók is megszerzik az aranyérmet. 120 év alatt most fordult elő először, hogy a három férficsapat egyszerre lett bajnok. Közülük az idén jégkorongcsapat kapja a Ferencváros Sportjáért díjat – büszkélkedett az FTC sikereivel Nyíri Zoltán.

Téma: 120 és a Fradi; Nemzeti Összetartozás Napja
Vendég: Bácskai János polgármester; Hantos-Jarábik Klára igazgató, FMK; Nyíri Zoltán alelnök, FTC
A műsort vezeti: Adorján András
01:36 Ferenc téri gyermeknap
03:48 Gyermek- és családi napok a kerületben
12:07 Nyári táborok gyermekeknek
18:23 Nemzeti összetartozás napja
24:04 120 éves a Fradi
27:05 Szabadtéri FTC-fotókiállítás a kerületben
35:00 Kivételes sportsikerekkel büszkélkedhet idén az FTC
Most adásban
Téma: A kulturális szféra aktuális kérdései - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma - összefoglaló – Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Szente Vajk színész, rendező
Ezt követő adásaink