Közigazgatás
Játszószobát létesítettek az újbudai önkormányzatnál
KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. Kép: Illusztráció, Pixabay
2019. június 12.

Újbuda Önkormányzata második alkalommal nyerte el a „Családbarát munkahely” díjat. A programok kialakítása során előtérbe került az apai szerepek erősítésére, a generációk közötti együttműködés és az időskorú hozzátartozóról gondoskodó munkavállalók helyzete. A kisgyermekeket nevelő szülők számára játszószoba átadására került sor.

„2015-ben egyszer már eredményesen pályáztunk szintén az Emmi által akkor meghirdetett Családbarát munkahely pályázati felhíváson – mondta Vargáné Kremzner Zsuzsanna, az Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője. – Az akkori pályázat keretében a hivatalon belül megvizsgáltuk a rugalmas foglalkoztatás lehetőségét, erősítettük a gyermekgondozás okán távol lévő szülőkkel a kapcsolatot, kedvezményes nyári gyermekfelügyeleti szolgáltatást biztosítottunk, valamint Gyermek Nyílt Nap keretében mutattuk meg a munkatársak gyermekeinek a Hivatal életét” – mondta a jegyző.

„Idén újra megszervezzük a civil partnereink segítségével a nyári gyermekfelügyeletet. A másodszor megnyert elismerés során Családbarát szülőklubot hozunk létre, amelynek keretén belül öt izgalmas életvitellel, szemléletformálással kapcsolatos előadást hallhattunk például a generációk és a világháló, a személyiségtípusok, férfi a munkában, férfi a családban, stresszmentesen a munkahelyen és a családban, kiégés, életközépi válság témáiban – folytatta Vargáné Kremzner Zsuzsanna. – Játszószobát alakítottunk ki a hivatal épületében, amelyet felszereltünk játékokkal, valamint két számítógéppel ellátott munkaállomással. A játszószoba célja, hogy azok a munkatársak, akik néhány órára/napra nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését, munkájuk végzése közben gyermeküket a játszószobában felügyeljék. Aktív Nagyi Programunkkal alternatív gyermekfelügyeleti szolgáltatást biztosítunk a 10 évesnél fiatalabb gyermeket nevelő munkavállalóinknak a hivatalból nyugdíjba vonult munkavállalóink bevonásával. Jelenleg 52 munkatársunk nevel 10 évesnél fiatalabb gyermeket. Biztosítjuk a rugalmas munkavégzés és az otthoni munkavégzés lehetőségét azoknak, akik tartós betegségben szenvednek, illetve a váratlan élethelyzetbe került kisgyermeküket nevelő szülők és az időskorú hozzátartozót gondozó munkavállalók számára. Családi és Sportnapot is szervezünk, amelyen nem csak munkatársainkat, hanem családtagjaikat is várjuk majd.”

A jegyző hozzátette: igyekeztünk a program kialakítása során a munkatársaink mindennapi életét érintő családi és munkatényezőket egyformán figyelembe venni. Bízunk benne, hogy ezekkel a programokkal segíteni tudjuk őket a munka és a magánélet összeegyeztetésében, valamint egy jobb munkahelyi közösség kialakításában.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink