Életmód
Lassan lenyomják a fehérborok a rozékat
hirado.hu Kép: Pixabay
2019. június 17.

Az elmúlt időszakban szinte mindenki a rozékat választotta, a szakértő szerint azonban idén egy másik fajta a népszerű. Az emberek nagy kedvencei közé sokáig a rozék tartoztak, a fröccsteraszok elengedhetetlen belépői voltak a friss, könnyed és hűsítő változatok – mondta Tarjáni Judit, a BorFürkész Borszaküzlet tulajdonosa a Duna Tv Balatoni nyár című műsorában.

Az idei szezonban a kereslet a fehérborok felé tolódott el, ezen belül is a karakteresebb ízeket, illetve a házasításokat keresik a legtöbben. Ilyen borfajta például a sauvignon blanc, amelyet a borászok Magyarországon kétféleképpen készítenek.

Az egyiket az úgynevezett korai szüret során, a másikat pedig az olyan szőlőkből nyerik, amelyek hűvösebb területeken nőnek, így hosszabb ideig maradnak érettek.

Tarjáni Judit néhány éve egy teljesítménytúra közben, borkóstolón döntötte el, hogy ezentúl a boroknak szenteli az életét. A célja, hogy a Balaton-felvidéki nedűket minél jobban megismertesse az emberekkel.

Most adásban
Téma: Fenyegeti-e az ARTIFICIAL INTELLIGENCE a közszolgálatban dolgozó személyi állományt? – PhD dr. Ződi Zsolt egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
Ezt követő adásaink