Külföld
Milliókat érintő áramszünet volt Argentínában és Uruguayban
MTI Kép: Reuters/Agustin Marcarian
2019. június 17.

Óriási, csaknem az egész országra kiterjedő áramszünet volt vasárnap reggeltől Argentínában és Uruguayban, de érintette Paraguay néhány déli körzetét is.

Az illetékes hatóságok azt nem közölték, hogy hány fogyasztó nem jutott áramhoz a két országban, de az biztos, hogy milliókat érintett. A helyreállítás órák múlva is lassan haladt, és az energiaügyi államtitkárság szerint hosszú időt – hét-nyolc órát fog igénybe venni. A két országban összesen 45 millióan élnek.

Paraguayi tájékoztatás szerint az Argentínával közösen működtetett Yacyretá vízerőmű generátorai álltak le egyelőre ismeretlen okból, és ez vezetett a helyi idő szerint reggel hét órakor kezdődött áramszünethez. A két országban leállni kényszerültek a vonatok, nem működtek sehol a közúti jelzőlámpák.

Az Edesur argentin áramszolgáltató szóvivője példa nélkülinek nevezte az áramszünetet. „Ez az első alkalom, hogy ehhez hasonló történt az egész országban” – mondta.

Most adásban
Téma: Fenyegeti-e az ARTIFICIAL INTELLIGENCE a közszolgálatban dolgozó személyi állományt? – PhD dr. Ződi Zsolt egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
Ezt követő adásaink