Közigazgatás
Lezárult az első Beruházáslebonyolítói Mesteriskola
OPH Kép: OPH
2019. június 28.

A Beruházáslebonyolítói Mesteriskola több mint 70 végzett hallgatója június 27-én vette át oklevelét a Magyar Mérnöki Kamara székhelyén.

A képzést a Magyar Mérnöki Kamara február 7-én indította el az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ), az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. - vel (ÉMI), a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségével (MTSZ), valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel (MPSZ) partnerségben.

A Beruházáslebonyolítói Mesteriskola célja, hogy gyakorlat-központú képzést nyújtson olyan mérnök-szakemberek számára, akik már előzetes beruházási, illetve építőipari gyakorlattal rendelkeznek

– közölte Nagy Gyula. A Magyar Mérnöki Kamara elnöke hangsúlyozta: A szervezet alapvető feladata, hogy képezze a mérnököket, segítse tudásuk fejlesztését annak érdekében, hogy versenyképesek maradjanak és megfeleljenek a kor műszaki és gazdasági kihívásának.

A hallgatók visszajelzése pozitív, kíváncsian várjuk, hogy a szakma miként értékeli ezt a végzettséget”

– mondta az elnök.

A 96 órás képzés 12 szakmai blokkból, plenáris előadásokból és konzultációs szakmai blokkokból épült fel. A Beruházáslebonyolítói Mesteriskola 3 részterületre fókuszált: a hallgatók megismerkedtek a beruházáslebonyolító működésének kereteivel, lehetőségeivel és a rendszer alapjaival, majd betekintést nyertek az építési beruházások folyamatába, illetve az esettanulmányok által lehetőség nyílt konkrét beruházási folyamatok megismerésére és tapasztalatcserére is.

A kurzuson résztvevő 76 hallgató olyan nagy cégek munkatársa, mint például a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt., a Főber Zrt., a Market Építő Zrt., az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft, az Országos Vízügyi Beruházási Mérnöki Konzulens Kft., a Bosch, a Swietelsky Vasúttechnika Kft., vagy a Moratus Szerkezetépítő Kft., de a képzésre közel 20 kisvállalkozás is delegált hallgatót.

Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, ITM / Fotó: OPH

Több résztvevő igénybe vette az ITM által kiírt pályázati támogatást is.

A tanulók által leadott több, mint 2500 oldalnyi záródolgozat jó alapot szolgál a mesteriskola esettanulmányok blokkjának bővítésére, így ősztől frissült tematikával folytatódnak a képzések – ismertette a kamara elnöke.

-