Külföld
Eurócsoport: az új görög kormánynak tiszteletben kell tartani a korábbi vállalásokat
MTI Kép: Pixabay
2019. július 9.

Az új görög kormánynak tiszteletben kell tartani a korábbi nemzetközi pénzügyi mentőcsomagok keretében tett vállalásokat – figyelmeztetett az eurócsoport elnöke a közös fizetőeszközt használó uniós tagállamok pénzügyminisztereinek hétfői brüsszeli ülése után.

Mario Centeno kijelentette, azt tanácsolja az előző napi választásokon győztes Kiriakosz Micotakisznak, hogy kormánya tegyen eleget a kötelezettségvállalásoknak, ugyanis ez az egyetlen módja a hitelesség elnyerésének.

Üdvözölte, hogy Horvátország hivatalosan is kérte a felvételét az euró bevezetéséhez szükséges európai árfolyam-mechanizmusba (ERM-II). Ennek kapcsán leszögezte: ez azt mutatja, hogy továbbra is vonzó az euróövezet, amely „szilárd bástyája” a stabilitásnak és gazdasági növekedésnek Európában.

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy mihamarabb meg kell találni Christine Lagarde utójdát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére, konszenzusos jelöltre van szükség az EU részéről.

Most adásban
Téma: A koronavírus járvány hatása a gazdasági életre - a hazai mikro- kis- és középvállalkozások helyzete - szakmai szimpózium 1. rész – Marjay Gyula elnökségi tag, VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete
Ezt követő adásaink