Közigazgatás
Tuzson: A gondtalan szórakozást segíti a kormány
OPH Kép: OPH
2019. augusztus 8.

Azt szeretnénk, hogy aki kilátogat a Sziget Fesztiválra az minden segítséget megkapjon kormánytól, gondtalan szórakozása érdekében – jelentette ki Tuzson Bence. A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára erről a rendezvényre idén már negyedik alkalommal kitelepült Sziget Járási Hivatalban beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Budapest Főváros Kormányhivatala immár negyedik éve biztosít hasznos és szórakoztató tanácsadásokat, bemutatókat és szolgáltatásokat a szigetlakók számára a fesztivál ideje alatt – mondta el Tuzson Bence. Az államtitkár kiemelte: a kormány számára fontos , hogy azok akik a Szigetre kilátogatnak, ezt minél gondtalanabbul tehessék meg. Ha valakinek információra van szüksége, vagy hivatalos ügyeit szeretné intézni, akkor erre lehetősége nyílik: segítséget kaphat elvesztett személyi okmányaival kapcsolatban, de a megtalált igazolványok visszajuttatásában is eljárnak. Emlékeztetett: az idei Sound és VOLT fesztiválok után mintegy 60 igazolvány visszajuttatását intézték. Emellett erős és hatékony fogyasztóvédelmi vizsgálatokat folytatnak, ellenőrzik az ételek és italok minőségét – tette hozzá.

Sziget Járási Hivatal / OPH

Az államtitkár kiemelte: idén az egészségmegőrzést helyezték a középpontba, felhívják a figyelmet a hidratálás és a mozgás fontosságára, de a tudatmódosító szerek veszélyeire is.

Azt szeretnénk, hogy aki kilátogat a Sziget Fesztiválra az minden segítséget megkapjon kormánytól, a gondtalan szórakozása érdekében – jelentette ki. Hozzátette a gondtalan szórakozás és pihenés érdekében nemcsak a Szigeten járnak el, hanem számos más területen is: például fokozottan ellenőrzik a légitársaságokat és az utazásszervező cégeket.

Kormányablak busz / OPH

A kormányhivatal, erősítve a SZIGET szolgáltatási rendszerét, idén is jelen lesz a mobil kormányablak busszal, ahol a látogatók e-személyi igazolványt, útlevelet és vezetői engedélyt igényelhetnek, valamint ügyfélkaput regisztrálhatnak, illetve pótolhatják elveszett okmányaikat és eredeti vagy ideiglenes személyit is csináltathatnak – hívta fel a figyelmet Uzsák Katalin Budapest Főváros Kormányhivatala főigazgatója. Ezzel a tanácsadó és információs pulttal közelebb kívánják hozni és kötetlenebb formában szeretnék bemutatni a kormányhivatal tevékenységét a fiatalokhoz.

Uzsák Katalin / OPH

Felidézte: míg a korábbi években a polgári védelemmel és az áldozatsegítéssel összefüggő feladataikat mutatták be, addig idén az egészségmegőrzés témájára helyezték a hangsúlyt. Így bemutatják a helyes kézmosás technikáját, amelynek eredményességét UV lámpa segítségével is ellenőrizhetik az érdeklődők, de megismerkedhetnek a kullancseltávolítás helyes módszerével, és kipróbálhatják többek között a részeg állapotot szimuláló szemüveget is.

Emellett végeznek hatósági és fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is. A rendezvény első napján 242 alkalommal végeztek ellenőrzés, de csak kisebb hiányosságot tapasztaltak. Kiemelte továbbá, hogy munkatársai folyamatosan ellenőrzik a tisztaság és a rend állapotát, valamint a taxikat és a munkaügyi szabályok betartását is.

Tájékoztató eszközök / OPH

A Sziget Járási Hivatallal egy épületben működik a Budapest InfoPoint, ahol turisztikai tanácsadással, kulturális programajánlókkal várják az érdeklődőket – ismertette a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója. Bán Teodóra Budapest népszerűsítése és a visszatérő vendég fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta, szervezetük tevékenységében a biztonság, a hiteles tájékoztatás és ügyintézés fontosságára helyezi a hangsúlyt.

Mint fogalmazott, Budapest a négy évszak és a kultúra fővárosa már bizonyította sikerességét, és felidézte, hogy idén tavasszal Budapest nyerte el az első helyezést a European Best Destinations (EBD) idei szavazásán. E sikereben komoly része van a Sziget Fesztiválnak is – tette hozzá.

Bán Teodóra /OPH

Elmondta, hogy a főváros több pontján is működtetnek információs pontokat. A szigetlakók számára ingyenes városnéző sétákat szerveznek, bemutatják a főváros emblematikus helyszíneit, sokrétű szolgáltatásait ajánlják a vendégek figyelmébe.

Idén újdonságként új kiadvánnyal is segítik a tájékozódást és kiemelte a BUDAPEST KÁRTYA kupont, mely a fesztivál bezárása után váltható be, és amellyel a látogatók 20%-os kedvezménnyel vehetnek igénybe több mint 100 szolgáltatást a fővárosban.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink