Közigazgatás
Félszáz munkaadó várta a munkavállalókat a fővárosban
OPH Kép: OPH
2019. szeptember 10.

Hazánk akkor lesz erős, ha mindenkinek lesz munkája – szögezte le a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Fővárosi Kormányhivatal keddi állásbörzéjén, ahol mintegy félszáz cég várta a munkát keresőket.

Tuzson Bence szerint munkát kell tudni biztosítani azok számára, akik ma Magyarországon még tudnak, akarnak és képesek is dolgozni. Hazánk akkor lesz erős, ha mindenkinek lesz munkája, aki tud, akar és képes is dolgozni Az állásbörzék ezt a célt szolgálják – tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott: Budapesten mintegy 8 ezer üres álláshely van, miközben 2,2 százalék a munkanélküliségi ráta. Ezért a foglalkoztatottság további bővítése érdekében újabb munkahelyekre van szükség, miközben

emelni kell a munka megbecsülését is.

Az elmúlt egy évben a bruttó átlagkereset 10 százalékkal növekedett, ma már 364800 ezer forint ez az összeg.

Fotó: OPH

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett: jelentős változások mentek végbe a munkaerőpiacon az elmúlt években, hiszen közel 10 év alatt 3,7 millió főről mára már több mint 4,5 millió főre emelkedett a dolgozók száma Magyarországon. Rámutatott: ma már munkaerőhiány van hazánkban, és elsősorban a képzett munkaerő iránti kereslet jelentős. Ugyanakkor hozzátette:

még vannak tartalékok a társadalomban, és ezek felkutatása kiemelt célja a kormányzatnak.

Elmondta, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci reform keretében a munkavállalók elhelyezkedését képességeik és lehetőségeik feltérképezésével segítenék, míg a munkaadók igényeit a foglalkoztatási osztályok vállalati kapcsolattartói mérik majd.

Fotó: OPH

György István fővárosi kormánymegbízott, az esemény házigazdájaként elmondta, hogy az állásbörzék célja, hogy

minél többen megfelelő munkahelyet találjanak maguknak.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a jól működő közigazgatás gazdasági versenyképességi tényező. Mint fogalmazott, arra törekednek, hogy a kormányhivatali ügyintézés minél gyorsabb legyen. Ha az emberek rövid idő alatt el tudják intézni ügyeiket, akkor elégedettek lesznek, és az így felszabaduló időt más hasznos tevékenységekre tudják fordítani.

A Fővárosi Kormányhivatal MOM Sportközpontban megrendezett állásbörzéjén mintegy félszáz standnál várták az érdeklődőket a munkaadók.

Most adásban
Téma: Mit adnak nekünk a mesék, avagy: meseterápiával a teljesebb és boldogabb életért? – Hunya Csilla szakértő
Ezt követő adásaink