Életmód
Fizetőssé tehetik a turistáknak a világ egyik legismertebb utcáját
MTI Kép: Pixabay
2019. szeptember 12.

Turisták százezrei látogatják évente a filmekből is jól ismert Lombard Streetet. San Francisco nevezetessége a világ legkacskaringósabb utcája, amely a jövőben a külföldi autósok számára fizetőssé válhat – írta az amerikai AP hírügynökség.

A Lombard Street alig 400 méter hosszú, de végigmenni rajta nem egyszerű. A cikcakkos utcaszakaszon nyolc hajtűkanyar van, a sebességhatár óránkénti 8 kilométer, de a folyamatos forgalom miatt amúgy sem lehetne ennél gyorsabban menni. Egy óra alatt maximum 300 autó tud az utcán végighaladni.

Kalifornia állam képviselői elfogadtak egy jogszabályt, amely lehetőséget biztosít a városvezetésnek, hogy hétköznap 5, hétvégén 10 dolláros díjat szabjon ki az ide látogató autósoknak, akiknek az interneten kell előzetesen helyet foglalniuk.

A jogszabály elfogadásához már csak az állam kormányzójának aláírására van szükség.

A díj bevezetésével az áthaladó forgalmat szeretnék csökkenteni, és az így befolyt pénzt a világhírű utca karbantartására fordítják.

Most adásban
Téma: Ingyenes segélyhívó rendszer indult Erzsébetvárosban – Somogyi Csaba igazgató, Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság és Újvári János, HelpyNet
Ezt követő adásaink