Közigazgatás
Az angolai energia- és vízügyi miniszterrel tárgyalt Szijjártó
MTI Kép: Burger Zsolt
2019. november 4.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn fogadta Joao Baptista Borges angolai energia- és vízügyi minisztert – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A közlemény szerint a találkozón aláírták a két ország közötti energetikai és vízügyi együttműködési szándéknyilatkozatot. Angola Afrika második legnagyobb olajkitermelője, energiaellátásában nagy szerepet játszanak a Magyarországon előállított gázturbinák és egyéb eszközök.

Angola saját energiaellátásának érdekében további Magyarországon előállított, magas technológiai színvonalú eszközök vásárlását tervezi, hiszen lakosságának több mint fele még mindig nem rendelkezik áramhoz való hozzáféréssel – írták.

Hozzátették: mivel a lakosság mindössze 49 százaléka jut ivóvízhez, az angolai kormány kidolgozta 20 körzet vízellátásra vonatkozó fejlesztési tervét, amely lehetőséget biztosít magyar vízipari vállalatok bekapcsolódására.

Most adásban
Téma: II. Rákóczi Ferenc fejedelem lovasszobra – Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink