Belföld
Újszerű kezdeményezés Kőbányán – szabadulószobában tanulhatnak a diákok
OPH Kép: Pixabay
2019. november 4.

Győrffy László, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatója a Rádió Orientnek beszámolt egy friss mintaprojektről, amelyet intézményükben alakítottak ki és a jövőben referenciaként szolgálhat a hasonló elképzelésekhez.

Egy kínálkozó pályázati lehetőséggel élt a létesítmény, amikor a kulturális központ falai között létrehozott egy a tanulást elősegítő, mai trendekbe illeszkedő szabadulószobát. A beruházás 30 millió forintba került és a kerület diákjait, családjait kívánja kiszolgálni.

Győrffy László elmondta, általános iskolai pedagógusokkal konzultálva tervezték meg a szoftverfejlesztők a szoba feladatait, digitális eszközigényeit. Röviden ismertette a helyiség tematikáját: egy vírust kell megtalálni ahhoz, hogy a bent lévő kijuthasson a teremből. A különböző feladatok megoldásával számos tantárgyat érintve tanulnak meg sok hasznos ismeretet az érdeklődő diákok, miközben jól is szórakoznak – foglalta össze a projekt lényegét az igazgató.

Alsósoknak, felsősöknek és családoknak szóló programok készültek, amelyeket délelőtt, délután és hétvégén is igénybe lehet venni. A szabadulószoba használata ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Az üzemeltetést a Kőrösi munkatársai végzik, hozzájuk lehet fordulni a felmerülő kérdésekkel – adott meg fontos információkat az intézmény vezetője.

Győrffy László kitért a művelődési központ őszi programjaira, valamint felhívta a figyelmet a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény új kiállítására „Kőbánya aranykora” címmel, amely már az új kiállítóhelyen, a Füzér utca 32. szám alatt került bemutatásra.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink