Belföld
Hamarosan kapható lesz az influenza-védőoltás
MTI/kormany.hu Kép: pixabay.com
2019. november 6.

A 60 év felettiek számára 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető – jelentette be Horváth Ildikó, az egészségügyért felelős államtitkár.

Várandós kismamák, a cukorbetegek, a szív-, érrendszeri betegségben szenvedők, a veleszületett vagy betegség, kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedők kaphatják meg ingyenesen a védőoltást.

Négyezer adag áll rendelkezésre a három év alatti (de fél évnél idősebb) gyerekek oltására. Aki az idei influenzaszezonban tervezte a gyermekvállalást, annak is ajánlott a védőoltás. Ajánlott a térítésmentes védőoltás beadatása az egészségügyi intézményekben és az állattartás területén dolgozóknak.

Járvány még nincs, így mostanában érdemes kérni az oltást, amelynek beadása után két hét alatt alakul ki a védettség. Az influenza elleni védőoltás idén is három komponensű, két A és egy B vírusvariánst tartalmaz. Az oltóanyagban nincs élő vírus, ezért megbetegíteni nem tud.


Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink